BEDAŞ'tan elektrik kesintileriyle ilgili açıklama

İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’de akşam saatlerine itibarıyla elektrik kesintileri yaşandı. BEDAŞ, 'yeterli elektrik gelmiyor' dedi.
BEDAŞ'tan elektrik kesintileriyle ilgili açıklama
2016-12-30 04:48:00   Güncelleme: 2016-12-30 04:48:00    

İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında bulunan Avcılar, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Fatih, Bağcılar, Sultangazi, Güngören, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Bakırköy, Eyüp, Kadıköy, Pendik, Maltepe, Ataşehir gibi birçok ilçede elektrik kesintileri yaşandı.

BEDAŞ: ULUSAL ELEKTRİK ŞEBEKESİ'NDEN YETERLİ ELEKTRİK GELMİYOR

Kesintiler sonrasında BEDAŞ’ın internet sitesi ve çağrı merkezi kilitlendi. Bazı ilçelerde elektrikler bir süre sonra tekrar geldi.

BEDAŞ’ın Twitter konuyla ilgili olarak hesabından 'Ulusal Elektrik Şebekesi’nden yeteri kadar elektrik alınamamaktadır' açıklaması yapıldı.

Açıklamada, 'Ulusal Elektrik Şebekesi’nden enerji gelene kadar kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için BEDAŞ tüm kaynakları seferber ederek çeşitli bölgelerden aktarmak suretiyle kademeli olarak elektrik sağlanacaktır' denildi.

ENERJİ BAKANLIĞI'NDAN ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

İstanbul’da bu kesintiler yaşanırken Sakarya ve Kocaeli’de de elektrikler kesildi.

Enerji Bakanlığı olumsuz hava şartlarının iletim hatlarını engellediğini ve kesintilerin bu yüzden yaşandığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Ülkemizi etkisi altına alan aşırı yağışlar ve fırtına, elektrik iletim hatlarımızda da geçici arızalara sebep olmaktadır. Özellikle, Marmara Bölgesi’nin kuzeyindeki yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle, iletim hatlarında meydana gelen arıza sonucu Adapazarı, Kocaeli, İstanbul illerimizde saat 14:20’de başlayan elektrik kesintileri yaşanmaktadır.

Bakanlığımıza bağlı TEİAŞ bünyesindeki ekipler hava koşullarının elverdiği çerçevede yaşanan arızalara müdahale etmektedir. Kesintilerin en kısa zaman içerisinde giderilmesi için yoğun mesai harcanmaktadır.