Başbakan'dan Reina katliamı açıklaması: Buna benzer olaylarla karşılaşılabilir

Yıldırım; 'Bu ve buna benzer olaylarla karşılaşılabilir' dedi.
Başbakan'dan Reina katliamı açıklaması: Buna benzer olaylarla karşılaşılabilir
2017-01-01 16:55:08   Güncelleme: 2017-01-01 16:55:08    

Başbakan Binali Yıldırım'dan Ortaköy'deki Reina'da gerçekleştirilen katliamın ardından açıklama geldi.

Türkiye ile Rusya'nın Suriye konusunda anlaşmasının 'ciddi bir başarı' olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, benzer terör saldırılarının Türkiye ve diğer ülkelerde bundan sonra da yaşanabileceğini söyledi.

Binali Yıldırım'ın sözleri şöyle:

ALMANYA'DA DA OLDU, IRAK'TA DA

Bugün burada olan bu terör, dünyanın bir başka ülkesinde yarın olabilir. Bunun garantisi yok. Hiçbir ülke bu terör olaylarından güvende değildir. Daha birkaç gün önce Almanya'da, Irak'ta oldu. Muhtelif ülkelerde oldu, oluyor. Terörün kutsalı olmaz, dini olmaz.

Terör her yerde terördür. Terörle mücadelede çifte standart mücadeleyi başarıya ulaştırmaz. Türkiye'nin Rusya ile birlikte Suriye'de önemli bir insiyatif alması, savaşı sona erdirme yönündeki adımları, bunun BM tarafından kabul edilmesi, bölgede terörle mücadelede ciddi bir başarı anlamına geliyor.

BUNDAN SONRA DA SALDIRILAR OLABİLİR

Bundan sonra bu ve buna benzer olaylarla bütün ülkeler karşılaşabilir. Türkiye'de de olabilir. Ama milletime ve vatandaşlarıma şunları söylüyorum; terör bizi yıldıramaz. Kardeşliğimizi bozamaz.

Bu ve buna benzer olaylarla karşılaşılabilir. Ama milletime şunu söylüyorum; terör bizi yıldıramaz. Bizim kardeşliğimizi bozamaz. Terör bizi korkutamaz.

Teröristin 'Noel Baba' kılığına girdiği iddialarının aslı astarı yok. Silahlı bir terörist.

Vehaber Menu