Bollywood yapımcısı da Reina'daki saldırıda hayatını kaybetti

Ortaköy'deki Reina gece kulübünde düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden yabancı uyruklu vatandaşların kimlikleri belli olmaya başladı
Bollywood yapımcısı da Reina'daki saldırıda hayatını kaybetti
2017-01-02 15:26:56   Güncelleme: 2017-01-02 15:34:32    

İstanbul Ortaköy'deki Reina gece kulübünde düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği, 65 kişinin yaralandığı terör saldırısında hayatını kaybeden yabancı uyruklu vatandaşların kimlikleri belirlenmeye başladı.

Reuters'ın haberine göre İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda İsrailli bir kadının hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre saldırıda hayatını kaybeden 19 yaşındaki Leanne Nasser adlı İsrailli'nin üç arkadaşıyla birlikte Reina'da olduğu belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantısı sırasında yaptığı açıklamada saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, yaralılara da acil şifalarını iletti.
BOLLYWOOD YAPIMCISI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

Reina'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden iki Hindistan vatandaşından birinin film yapımcısı Abis Rizvi olduğu ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü Hindistan film sektörünün (Bollywood), tanınan isimlerinden biri olduğu belirtilen Rizvi'nin cenazesinin Çarşamba günü Mumbai'ye ulaşacağı belirtildi.

Rizvi'nin arkadaşı ve Bollywood aktörü Raza Murad yaptığı açıklamada, 'Bunu yapan teröristler cesur değil. Müslüman değil. İnsan bile değiller. İslam kimsenin bir başkasının canını almasına izin vermez.' ifadelerini kullandı.

Saldırıda hayatını kaybeden 49 yaşındaki Abis Rizvi, son olarak 2014 yılında Roar: The Tigers of Sunderbans isimli filmi yazıp, yönetmiş ve ayrıca yapımcılığını üstlenmişti.

LÜBNAN, HAYATINI KAYBEDENLERE AĞLIYOR

Terör saldırısında Lübnanlı çift İlyas Vardani ve Rita Şami’nin de gece kulübünde olduğu ve saldırı sırasında hayatını kaybettikleri öğrenildi.

Baskında silah seslerini duyan Vardani’nin denize atladığı ve boğularak öldüğü belirtildi. Rita Şami ise teröristin kurşunlarıyla yaşamını yitirdi. Rita Şami'nin ailesi kızlarının hayatını kaybetttiğini doğrularken, 26 yaşındaki Rita Şami'nin Lübnanlı ünlü iş adamı İlyas Şami'nin kızı olduğu ortaya çıktı.

İlyas Vardani'nin ailesine ise acı haberi, Lübnanlı devlet yetkilileri verdi. AP'ye konuşan ailenin büyük bir yıkım yaşadığı görüldü.

İlyas Vardani ve Rita Şami çiftinin Reina’ya, Lübnan milletvekili ve başbakan yardımcılarından Estephan Douaihy’nin kızı Büşra Douaihy ile birlikte gittikleri kaydedildi.

Lübnan basınında yer alan bilgilere göre, Büşra Douaihy de saldırıda ağır yaralandı. ALBA Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Büşra Douaihy’nin vücuduna 3 kurşun isabet etti.

IRAKLI BİR ÖĞRENCİ DE BULUNUYOR

Kimliği tespit edilenler arasında Irak'tan Türkiye'ye üniversite okumak için gelen bir gencin de olduğu öğrenildi.

İHA'nın haberine göre Iraklı Jalal Abbas isimli gencin Kemerburgaz Üniversitesinde öğrenci olduğu ve yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybettiği tespit edildi.

HAYATINI KAYBEDEN LÜBNANLI BANKACININ EŞİ: BENİ KORURKEN CANINDAN OLDU

Yeni yılın ilk saatlerinde Ortaköy'de bulunan Reina'daki alçak saldırıda hayatını kaybeden 13 kişinin cenazeleri yapılan otopsinin ardından önceki gün ailelerine teslim edildi. Hayatını kaybeden 39 kişiden sadece birinin kimliği belirlenemedi. Diğer cenazelerin otopsileri de tamamlandı. Sahiplerini bekliyor.

Saldırıda hayatını kaybedenlerden biri de Lübnan'lı bankacı 42 yaşındaki Haykai Hanna Moussallem'di. Yakınları tarafından önceki gün Adli Tıp Kurumu'nda teşhis edilen Haykai Hanna Moussallem'in cenazesini teslim almak için Adli Tıp Kurumu'na, saldırı sırasında Moussalem'in yanında bulunan eşi Mirey Moussalem geldi.

Eşini son kez görmek istediğini belirten ve saldırı sırasında ayağından yaralanan Mirey Moussalem, yakınlarına sürekli olarak, 'Ne olur, son kez burada bir kez daha göreyim. Beni korurken canından oldu' dediği öğrenildi. Adli Tıp Kurumu'na Lübnan konsolosluk görevlileri ve arkadaşları aracılığıyla gelen Mirey Moussalem'in güçlükle ayakta durduğu görüldü.

'5 SUUDİ ARABİSTAN VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ'

Suudi Arabistan gazetesinin haberinde, saldırıda en az 5 Suudi Arabistan vatandaşının hayatını kaybettiği ifade edildi.

Reuters'ın Al-Riyadh gazetesinden aktardığına göre yaklaşık 10 Suudi vatandaşın ise yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan haberde Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki konsolosluğundaki görevlilerin, doğru sayıyı belirlemek için Türk yetkililerle iletişim içinde olduğu belirtildi.

HAYATINI KAYBEDEN 39 KİŞİDEN 26'SI YABANCI UYRUKLU

Yabancılardan 7’sinin Suudi Arabistan, 2’sinin Hindistan, 1’inin Kanada, 1’inin Suriye, 1’inin İsrail, 2’sinin Tunus, 2’sinin Irak, 3’ünün Lübnan, 1’inin Belçika, 2’sinin Fas, 2’sinin Ürdün, 1’inin Kuveyt ve 1’inin Rus vatandaşı olduğu belirlendi. Kimlikleri tespit edilen 1’i Iraklı, 11’i Türk, 1’i ise hem Türk hem Belçika vatandaşı olan 13 kişinin cenazeleri, ailelerine teslim edildi.

Hayatını kaybeden yabancı uyruklu kişilerden bazılarının kimlikleri tespit edildi: Ahmed Saud Alfadul, Muhammed Saud Alfadul, Leanne Nasser (İsrail), Basma Abourazaq, Ahmed Raad İsam (Irak), Mustafa Jalal Abbas (Irak), Haykal Mousallem (Lübnan), İlyas Vardini (Lübnan), Rita Şami (Lübnan), Büşra Kösa, Jalal Abbas.