Üniversite öğrencisinin tecavüze uğraması protesto edildi

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun çağrısıyla tecavüzün yaşandığı sokaklarda yürüyen kadınlar 'Bu rahatlık nereden geliyor?' diye sordu.
Üniversite öğrencisinin tecavüze uğraması protesto edildi
2017-01-03 07:47:27   Güncelleme: 2017-01-03 07:47:27    

İstanbul, Şişli’de kaldığı yurda gitmek için karanlık sokaklardan geçmek zorunda olan bir üniversiteli kadın 23 Aralık gecesi bir erkek tarafından tecavüze uğradı. Polis tarafından yakalanan tecavüzcünün savunması ise 'Travesti zannettim. Mücadele sırasında olmadığını anladım. Kendimi tutamadım, tecavüz ettim' oldu. Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun çağrısıyla yeni yılı eylemle karşılayan kadınlar, Osmanbey metro çıkışında buluştu.

Kadın Cinayetlerine karşı Acil Önlem Grubu adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 'Bu sokaklarda ve her yerde, evlerimizin önünde, hayatlarımızın orta yerinde taciz var. Bunun sorumlusu sadece bu olaydaki suçun faili değil. Aynı zamanda bu tür gerekçeleri kabul eden, ceza indirimi isteyen ve uygulayan savcılar ve hakimler; translara yönelik şiddeti normal addeden, hatta kendisi uygulayan polisler; biz kaıdnlar gece sokakta olunca, eve kapanmayınca her şeyi hak ettiğimizi düşünenler ve bunu düşünmeyi meşrulaştıranlar; bizi minibüste, takside, metrobüste, sokakta güvensiz hissettiren, her an etrafımızda ne olup bittiğinin, çevremizde kimlerin olduğunun farkında olmak, arkamızı kollamak ama kolladığımızı da çaktırmamak zorunda kılan erkekler; daha bir ay önce tecavüzü evlilikle aklayacak yasa tasarısını geçirmeye çalışan iktidar. Bize dayatılan bu tedirginliğe hapsolmamak için buradayız. Bizler sokakta azaldıkça, eğreti hale geldikçe, alanlarımız ufaldıkça maruz kaldığımız şiddet ve erkeklik hali genişliyor ve daha fazla yer kaplıyor, bunu da görüyoruz. Tam da bu yüzden: Geceleri de, sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü