Fethullah Gülen şiirlerinin bestecisi tutuklandı

Mehmet Çelikdemir, Antalya'daki 'FETÖ' soruşturmasında tutuklandı.
Fethullah Gülen şiirlerinin bestecisi tutuklandı
2017-01-03 14:45:31   Güncelleme: 2017-01-03 14:45:31    

Fethullah Gülen'in şiirlerini besteleyerek 'Bir Işık Sun' adlı albüm çıkaran Mehmet Çelikdemir, Antalya'daki 'FETÖ' soruşturması kapsamında, örgütün üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Cemaate ait eğitim kurumlarında müdürlük yapan Çelikdemir'in bir evde saklandığını belirleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu adrese 16 Aralık 2016'da baskın düzenledi. Baskında gözaltına alınan Çelikdemir, emniyetteki sorgusu ve işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi.

BYLOCK KULLANDIĞI DA TESPİT EDİLDİ

Savcılık sorgusunun ardından gece sulh ceza hakimliğine çıkarılan Mehmet Çelikdemir, 'terör örgütü üyesi olmak', 'örgüt propagandası yapmak' ve 'devlet büyüklerine hakaret etmek' suçlarından tutuklandı.

Örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı da tespit edilen Çelikdemir'in, 'FETÖ' operasyonları kapsamında kapatılan Toros Eğitim Kurumları'nda müziköğretmeni olarak görev yaptığı ve Fethullah Gülen’in şiirlerini bestelediği de belirtildi.

Fethullah Gülen’in şiirlerinden oluşan 'Bir Işık Sun' adlı albüm çıkartan Çelikdemir'in, Fetullah Gülen'e ait 10-15 şiiri bestelediği ifade edildi.

DHA

Vehaber Menu