Yavru kediye bantla eziyet eden işkenceciler gözaltına alındı

Cevatpaşa Mahallesi’nde ikamet eden A.E.A isimli işkencenin yavru bir kediyi koli bandı ile yapıştırma görüntüleri sosyal medyada yayıldıktan sonra yaşam savunucuları harekete geçmişti.
Yavru kediye bantla eziyet eden işkenceciler gözaltına alındı
2017-01-03 19:37:25   Güncelleme: 2017-01-04 10:45:15    

Çanakkale’de bir kediyi koli bandıyla sararak görüntülerini sosyal medyada paylaşan iki kişi, yapılan suç duyurusu üzerine gözaltına alındı. Hayvan Barınağı’na teslim edilen kedi ise Aylin Yılmaz isimli yaşam savunucusu tarafından sahiplenildi.

Çanakkale’de bir kediyi koli bandıyla sararak görüntülerini paylaştıkları öne sürülen A. E. A ile U. G isimli kişiler, yapılan suç duyurusu üzerine polis tarafından gözaltına alındı.

Kediyi, A.E.A isimli kişinin koli bandı ile sardığı ve Japonya’daki bir şakadan yola çıkarak bunu yaptığı belirtildi. Arkadaşı U.G’nin de o anları cep telefonu ile görüntüleyerek sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı.

Çanakkale Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Şerife Yıldız, kedinin bantlanarak işkenceye maruz kalması olayı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri de harekete geçti. Adres tespitinin ardından ekipler Cevatpaşa Mahallesi Piri Reis Sokaktaki eve giderek A.E.A’dan kediyi teslim aldı.

Polislerde, yapılan suç duyuruları üzerine iki genci gözaltına aldı.

Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde sağlık kontrolünden geçirilen iki genç ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri kediyi Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim etti. A.E.A’ya da 546 TL idari para cezası kesildi. Kuaför Aylin Yılmaz barınağa gelerek işkence gören kedinin bakımını üstlendi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü