Barbaros Şansal ve laiklik isteyen iki genç tutuklandı

Barbaros Şansal 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlamasıyla tutuklanırken IŞİD militanları ve sempatizanlarına karşı mücadeleye davet eden ve laiklik çağrısı yapan iki Halkevi üyesi de tutuklandı.
Barbaros Şansal ve laiklik isteyen iki genç tutuklandı
2017-01-03 19:51:24   Güncelleme: 2017-01-03 19:51:24    

Modacı Barbaros Şansal 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' iddiasıyla savcılığa çıkarıldı. Şansal'ın ifadesi İstanbul Basın Suçları Savcılığı tarafından alındı. Şansal, tutuklama istemiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Avukat Efkan Bolaç, Şansal'ın sevk edildiği hâkimlik tarafından tutuklandığını duyurdu.

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan modacı Barbaros Şansal, yayın yoluyla 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmişti

IŞİD'E KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI YAPAN GENÇLER DE TUTUKLANDI

Yeniyılda Reina'da gerçekleşen terör saldırısının ardından Okmeydanı’nda bir kahvehanede vatandaşları IŞİD militanları ve sempatizanlarına karşı mücadeleye davet eden ve laiklik çağrısı yapan iki Halkevi üyesi, tutuklandı. Tutuklamaya 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' gerekçe gösterildi.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Ayşegül Başar ile Hamit Dışkaya'nın tutuklandığını Twitter'dan duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, gençlerinin konuşmasının yer aldığı videonun sosyal medyada paylaşılmasının ardından Twitter’da 'Terörle Mücadele Ekiplerine iletildi. Lütfen gördüğünüz yerde bize ihbar edin' diye yazmıştı.