Evrensel: Gazetemizi dağıtan bir okurumuz kaçırılıp darp edildi

Evrensel gazetesi İzmir'de gazeteyi dağıtan bir okurunun kaçırılarak darp edildiğini duyurdu.
 Evrensel: Gazetemizi dağıtan bir okurumuz kaçırılıp darp edildi
2017-01-09 19:06:17   Güncelleme: 2017-01-09 19:06:17    

Evrensel gazetesi, İzmir’de gazeteyi dağıtan Zeynep Tunçel isimli okurunun siyah renkli, plakasız bir araçla kaçırılarak darp edildiğini duyurdu.

Evrensel'in haberine göre, gizli numaradan aranan Tunçel’e kuzeninin trafik kazası geçirdiği söylenerek Bayraklı’ya gelmesi istendi. Bayraklı’ya giden Tunçel’in İZBAN’ın karşı caddesindeki bir sokakta siyah renkli ve plakasız bir araçtan çıkar dört kişi tarafından kolundan tutulup arabaya bindirildiği ve tepelik bir yere götürüldüğü kaydedildi.

Kimliği belirsiz kişilerin kendisine adıyla hitap ettiğini belirten Tunçel, nasıl darp edildiğini şöyle anlattı: 'Tepede beni dışarı çıkartıp kollarımı bağladılar, hakaret etmeye başladılar. ‘Sen nasıl bir insansın, hiç utanman arlanman yok mu, devlete nasıl karşı geliyorsun, gazete dağıtmaktaki amacın ne’, tarzında sorguya çekildim ve her soru soruşlarında cevap verirken bir tokat yedim.'

Kendisini darp eden kişilerin, telefonundaki bilgilere de baktıklarını ve gazete dağıtımı yaptığı arkadaşlarına 'Bugün gelmesem olur mu, ablam rahatsız' gibi mesajlar gönderdiklerini söyleyen Tunçel, 'Sizinle daha işimiz bitmedi, diğer arkadaşlarına söyle siz şerefsizler gününüzü göreceksiniz’ dediler. Birisi diz kapağıma tekme attı. Başka birisi yüzüme vurdu. Dudağımın sol tarafından yara aldım, diş etim kanadı. Sonra ‘Bu kadar yeter’ deyip arabaya bindiler. Ben yerden zor kalktım. Kalktığımda gitmişlerdi' diye konuştu.

Olayın ardından Tunçel, darp raporu alarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukatı Hasan Hüseyin Evin ise 'Bu arkadaşımız için biz her türlü hukuksal başvuruyu kullanacağız. Bu kadar güvenle ve pervasızca hareket edenler hak ettikleri cezayı alacaklar' dedi.