Fırat'ın Gazabı sözcüsü: IŞİD'den tüm kadınların intikamını alacağız

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed, IŞİD'in hilafetin başkenti ilan ettiği Rakka’nın kadınların öncülüğü ve komutasında özgürleştirileceğini söyledi.
Fırat'ın Gazabı sözcüsü: IŞİD'den tüm kadınların intikamını alacağız
2017-01-11 14:49:59   Güncelleme: 2017-01-11 14:49:59    

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cîhan Şêx Ehmed, ANF'ye konuştu. Ehmed, ''Önce DAİŞ çetelerini, ardında kadın rengini değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. DAİŞ çeteleri İslam adı altında kendi barbarlığını en üst seviyede yürütüyor.

Bunu tüm insanlığa karşı yapıyor. Ancak özel olarak kadını yok etmeyi hedefliyor. Çünkü kadın insanlığın temelidir. Yani DAİŞ çeteleri insanlıktan önce kadını yok etmeyi esas alıyor. Kadınlar Rakka şahsında hedefleniyor. Rakka’da kadınlar işkence, katliam, tecavüzlerden geçiriliyor. Kadınlar orta çağda dahi olmamış tarzda köleleştiriliyor ve satılıyor.

Örneğin DAİŞ çeteleri Şengal’i işgal ettikten sonra yüzlerce Êzidî kadını kaçırarak, Rakka’ya getirilerek, buradaki pazarlarda satmıştır. Başta Rakkalı kadınlar olmak üzere tüm kadınlar halen DAİŞ çetelerinin ve zihniyetinin tehditi altındadır.

Kadınlar da sürekli kadını yok etmeyi, yok edemese dahi köleleştirmeyi hedefleyen böylesi bir anlayışa karşı Şeddadê, Şehit Rubar Qamişlo Hamlesinde, Minbic hamlesinde ve daha birçok hamlede aktif bir mücadele içerisinde oldu.

DAİŞ çetelerinin kalbi olarak, karanlığın sembolü olarak tanınan Rakka’ya yönelik bir kadının iki dudağı arasından çıkan bir açıklama ile böylesi tarihi bir hamlenin başlatılması çok önemli ve çok anlamlı bir mesajdır. Kadınlar karanlığın üstüne tarihi adımlar ile yürüyor. Bu durumu böyle değerlendirmek ve okumak gerekiyor.

Rakka’yı özgürleştirme hamlesi kadın öncülüğünde devam edecek, DAİŞ çetelerinin hilafetin başkenti ilan ettiği Rakka kadın savunma güçlerimizin öncülüğü ve komutasında özgürleştirilerek, DAİŞ çeteleri ve yarattığı karanlık zihniyetten tarihi bir intikam alınacaktır. Başta Êzidî kadınları olmak üzere tüm kadınların intikamı alacağız'' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü