Başbakan: Referandum beklentimiz teorik olarak yüzde 70

Başbakan: Referandum beklentimiz teorik olarak yüzde 70
2017-01-17 09:08:30   Güncelleme: 2017-01-17 09:08:30    

Okan Müderrisoğlu'nun Sabah gazetesinin bugünkü (17 Ocak 2017) nüshasında yayımlanan 'İkinci turda da fire beklemiyoruz' başlıklı yazısı şöyle:

İlk tur oylamadan memnunuz. İkinci turda da benzer sonuçlar alacağız. Referandumdan beklentimiz teorik olarak yüzde 70. Bu orana ne kadar yaklaşırsak o kadar iyi. AK Parti'nin halihazırda millet nezdindeki desteği paketin kabul edilmesi için yeterli. Ama MHP'nin performansı paketin yüksek düzeyde kabul görmesinde etkili olacak

Başbakan Binali Yıldırım önceki gün anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında Meclis kulisinde SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım referandum, AB ve ABD ile ilişkilere ilişkin de önemli mesajlar verdi:

Maşallah sapasağlamız: İlk tur oylamadan ve sonuçlarından memnunum. Rakamlar belli bir yere oturmuş görünüyor. Bu da bizim için yani asıl hakem olan millete konuyu götürmek için yeterli. AK Parti grubu maşallah sapa sağlam. Nihayetinde 15 yıllık tecrübe var. İkinci turda da benzeri sonuçların alınacağını umuyorum. Referandum için bir tarih vermek paketin Meclis'ten geçmesine ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın onay sürecine endeksli. Zaten bu konuda işleyen bir takvim de var. Kampanya süreci ve kampanyanın ana mesajı konusunda ikinci tur oylamadan sonra yoğun çalışacağız.

Millet olup bitenin farkında: ('Anayasa değişikliğini halk yeterince bilmiyor' diyen CHP'ye) 'O onların hüsnü kuruntusu. Millet olup bitenin farkında. Oylama aşamasında da milletin temsilcilerinin ne yapmak istedikleriyle oylama tarihindeki şartlar belirleyici olur. Şu anda milletin gündeminde terör ve ekonomi var. Referandum sürecinde cumhurbaşkanlığı sistemini milletin gündemine daha fazla taşıyacağız.

Akla ziyan işler: (Federasyon gelecek Tartışması) Bunlar akla ziyan işler. Bu zorlama fikirleri nereden çıkarıyorlar? MHP de AK Parti de CHP de başlangıçta böyle bir şey yok diye açıklama yapmışlardı.

Milletin desteği yeterli: Referandumdan beklentimiz teorik olarak yüzde 70. Önemli olan bu sınıra yaklaşmak. Bu orana ne kadar yaklaşırsak o kadar iyi. AK Parti'nin hali hazırdaki millet nezdindeki desteği paketin kabul edilmesi için yeterli. Buna bir de MHP'nin performansı eklenecek. MHP'nin performansı paketin yüksek düzeyde kabul görmesi için etkili olacak.