Fransız ordusu Mali’de 10 yaşındaki çocuğu öldürdü

Geçtiğimiz Kasım ayında Mali’deki Fransız ordusunun bir devriye sırasında 10 yaşındaki bir çocuğu ‘terörist sanarak’ ateş açtığı ve öldürdüğü ortaya çıktı.
 Fransız ordusu Mali’de 10 yaşındaki çocuğu öldürdü
2017-01-18 10:18:52   Güncelleme: 2017-01-18 10:18:52    

2013 yılından beri Serval ve Barkane operasyonları kapsamında ‘terörizme karşı mücadele’ için Mali’de konuşlanmış olan Fransız ordusunun 30 Kasım’daki bir devriye sırasında 10 yaşındaki bir çocuğu ‘terörist sanarak’ ateş açtığı ve öldürdüğü ortaya çıktı.

Revolution Permanente’tan Norah Zamryn’in haberine göre 10 yaşındaki Issouf Ag Mohamed  ailesi tarafından eşekleri toparlamak ve su getirmek amacıyla gönderilmişti.

Çocuğun yakınlarının belirttiğine göre iki Fransız helikopterinin konaklama yerlerinin üstlerinden geçmiş. Sonrasında bir helikopter ateş edilmeden önce tekrar geçmiş, tekrar durmuş ve de sonra da olay yerinden ayrılmış. Mohamed’in cesedi ise bir gün sonra bulunmuş.

Issouf Ag Mohamed’in ölümü Fransız makamlarınca anca 13-14 Ocak tarihlerinde Mali’nin başkenti Bamako’da düzenlenen 27. Afrika-Fransa Zirvesi sırasında resmen kabul edildi.

Fransız ordusunun Mali’de bir çok tecavüze ve yolsuzluğa bulaştığı da iddialar arasında.