Reina saldırganı: Taksim'e gittim ama çok önlem vardı

Saldırganla katliamdan sonra ilk temas, saldırının ertesi günü Bakırköy’de sağlandı.
Reina saldırganı: Taksim'e gittim ama çok önlem vardı
2017-01-18 10:26:05   Güncelleme: 2017-01-18 10:26:05    

Reina’da 39 kişiyi öldüren Abdulgadir Masharipov’un, Suriye’nin Rakka kentindeki 'IŞİD emiri'nden o gece Taksim'de katliam yapmak üzere talimat aldığı ortaya çıktı. Masharipov, 'Taksim’e gittim ama çok önlem vardı. Bana talimatı veren kişiyle yeniden temas kurdum. Bölgede yeni hedef aramamı istedi. Sahilde taksiyle tur attım. Reina uygun görünüyordu. Rakka’daki kişiye sordum, kabul etti' dedi.

Saldırganın, Reina eylemi talimatını 21.30’da aldığı, taksi ile gece kulübünün önünden geçerek keşif yaptığı ifade edildi. Edinilen bilgilere göre Suriye’den, Reina’nın içerisini gösteren ve internet üzerinden alındığı belirlenen görüntü saldırganın cep telefonuna gönderildi.

Masharipov, daha sonra aynı taksi ile silah ve flashbang malzemelerini almak için Zeytinburnu’na döndü. Buradan malzemeyi alıp Reina’ya giden saldırgan, katliamı gerçekleştirdi. Masharipov’a içinde silah ve flashbang çantayı veren Uygur uyruklu bir Çin vatandaşı da gözaltına alındı. Saldırgan, katliam öncesi 3 gün Başakşehir’de kaldı. Eylem günü saat 16.00’da buradan ayrıldı. Kamera kayıtlarına göre sigara kullanmayan Masharipov, olay günü sigara içmeye başladı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü