HDP'li Encü: Meclis'te olmayalım diye rehin tutuluyoruz

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, SEGBİS'le katıdığı duruşmada, hakkındaki iddianamenin sürreel bir kurguyla hazırlandığını söyledi.
HDP'li Encü: Meclis'te olmayalım diye rehin tutuluyoruz
2017-01-18 16:04:31   Güncelleme: 2017-01-18 16:04:31    

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü hakkında 'silahlı terör örgütü üyeliği' iddasıyla  açılan davaya dün Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre, Encü’nün yakınları, Roboski katliamında yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri de duruşmayı izlemek için adliyeye gelirken, Şırnak adliyesi önünde yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti. HDP’li Encü, duruşmaya  tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilgi İletişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.  

'İDDİANAMEDE SÜRREEL BİR KURGU VAR'

Yüzde 85 oyla milletvekili seçildiğine dikkat çeken Encü, 'Bu dosyada birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan beş ayrı fezleke birleştirilmiş ve sürreal bir kurgu yaratılmıştır. Bu sürreal kurguda benim propaganda sınırını aşmak suretiyle örgüt üyesi olduğum iddia edilmektedir. Savcı, bakmış bakmış sonunda, ‘Sen o kadar çok propaganda yaptın ki artık terör örgütü üyesisin’ demiştir. Bu, sadece ve sadece savcının kendi yorumudur. Bu konuda somut hiçbir delil yoktur. Savcı bu sonuca ulaşırken benim özgür bir irademin olduğunu, muhakeme yeteneğimin olduğunu, kendi kararlarımı alabilecek yetişkin bir birey olduğumu hiç düşünmemiştir. Benim varlığımı hiçe sayıp bana sen örgüt üyesisin demiştir. Ben kendi özgür irademle şimdi KHK ile kapatılan Roboski Derneği ve milletvekili olduğum HDP’ye üyeyim. Bunların dışında hiçbir üyeliğim yoktur' diye konuştu. 

Encü, 'Milletvekili sıfatı ile karşınızdayım. Meclis’te olmamız gerekmektedir. Ancak bizler, Meclis’te olmayalım, bir bütün olarak muhalefet yapmayalım diye burada rehin tutuluyoruz' dedi.