Bu da Konya saldırganı!

Konya'nın Çumra ilçesi, İnli Köyü'nde yaşadığı öğrenilen Mustafa Öz isimli saldırgan kulağı kesilen yavru bir köpek ile poz verdi.
Bu da Konya saldırganı!
2017-01-19 13:15:13   Güncelleme: 2017-01-19 13:15:13    

Isparta ve İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde köpeklerin kulağını kesen ve hayvan dövüştüren saldırganların yankıları sürerken Konya'da da Mustafa Öz isimli bir saldırgan kulağı kesilen yavru bir köpek ile poz verdi.

Hayvan hakları savunucuları yasal boşluklardan faydalanan saldırganlara önlem almak için hayvanlara eziyetin kabahatler kanunundan TCK kapsamına alınması taleplerini yeniledi.

KUYRUK VE KULAK KESİLMESİYLE İLGİLİ YASALARDA YER ALAN MADDELER ŞÖYLE

Kuyruk ve Kulak Kesimi hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda 'Yasak Müdahaleler' olarak belirtilen 8. Madde şu şekildedir. Yasak müdahaleler MADDE 8. – Bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır. Hayvanların, yaşadıkları sürece, tıbbî amaçlar dışında organ veya dokularının tümü ya da bir bölümü çıkarılıp alınamaz veya tahrip edilemez. Ev ve süs hayvanının dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer tedavi edici olmayan kuyruk ve kulak kesilmesi, ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerinin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır.

 

Vehaber Menu