Erdoğan: Ey kaymakam, sen kendini ne sanıyorsun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ülkenin son 150 yılı sürekli yönetim tartışmalarıyla geçmiştir. Arayış bir türlü bitmemiştir... Türkiye'nin yeni sistem arayışı işte bu ihtiyacın neticesidir' dedi.
Erdoğan: Ey kaymakam, sen kendini ne sanıyorsun?
2017-01-19 13:54:04   Güncelleme: 2017-01-19 13:54:04    

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine muhtarlarla yaptığı buluşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

'Anayasa değişikliği münasebetiyle ülkemizin yönetim sisteminin enine boyuna tartıştığımız bu bulaşmanın anlamlı olacağına inanıyorum' diyen Erdoğan, 'Ülkenin son 150 yılı sürekli yönetim tartışmalarıyla geçmiştir. Arayış bir türlü bitmemiştir. Yaşadığımız pek çok darbeyi, darbe girişimlerini, vesayet baskılarını da unutmamak gerekiyor. Yerli yerine oturmayan, milleti mutmain etmeyen bir duruma işaret ediyor. Türkiye'nin yeni sistem arayışı işte bu ihtiyacın neticesidir' dedi.

'Aynı anda hem terör hem de ekonomi cephesinde savaşıyoruz' ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

'Yaşadığımız sorunların hiç biri bize mahsus olmamakla beraber bizi diğer ülkelerden ayırıyor. Mesela hedef aldığı tek ülke Türkiye. Küresel ekonomik kriz herkesi etkilerken Türkiye mali disiplininden taviz vermemiş, büyümesini belli bir çıtanın altına düşürmemiştir.

Zaman zaman bazı şikayetler alıyoruz. Bir gazimizi aradım. Ve gazimiz evraklarını gönderiyor fakat evraklar işleme konmuyor veya ağırdan alınıyor. İlgili yerlere de durumu bildirdim. Buradan sesleniyorum, ey kaymakam sen kendini ne sanıyorsun, sen orada kalıcı mısın? O gazi kendini niçin feda etti, bu vatan için feda etti. Köprünün üstüne bu vatan, bu millet için yürüdü. Sen o makamda varsan o gazi için varsın, haddini bileceksin. Haddini bilmediğin zaman da haddini sana bildirirler.Nitekim, İçişleri Bakanıma da söyledim, gereği yapılacaktır.'

Vehaber Menu