Migren hastalarına müjde!

Türk bilim adamları kronik migrenin tedavisinde Türkiye'de ve Dünyada uygulanabilecek yeni bir yönteme imza attı. 1 aylık ilaç tedavisiyle kronik migreni yüzde 50 hafifletmek artık mümkün.
Migren hastalarına müjde!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Türk bilim adamları kronik migrenin tedavisinde çığır açacak yeni bir yönteme imza attı. Türkiye’de 78 kronik baş ağrısı çeken hasta üzerinde yapılan bir araştırma sonucunda hastaların baş ağrısı yüzde 50 oranında azaldı. Sonuçlar Antalya’da düzenlenen 49'uncu Ulusal Nöroloji Kongresi’nde açıklandı.

İnsanların korkulu rüyası kronik baş ağrısı migreninin tedavisinde yeni yöntem, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kırıkkale Üniversitesi, Meli Hastanesi, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Adnan Menderes Üniversitesi’nden uzmanların ortak yaptığı bir çalışma ile ortaya çıktı.

Araştırma için 78 kronik baş ağrısı çeken hasta seçildi. Hastalara bir ay boyunca belirli diş çekerken kullanılan ilaç enjekte edildi.

Bir ay içinde hastaların ağrılı gün sayısında yüzde 50’den fazla azalma görüldü. Türk bilim adamlarının migrenin tedavisinde önemli bir metod olacak bu araştırması artık Türkiye’de ve Dünyada uygulanabilecek.

Ulusal Kanal
Vehaber Menu