Türkiye'nin dini hürriyetler konusunda Yunanistan'dan öğreneceği hiçbir husus yoktur!

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın 'Ayasofya'nın ibadete açılması çağdışı' biçimindeki açıklamasına 'Türkiye'nin dini hürriyetler konusunda Yunanistan'dan öğreneceği hiçbir husus yoktur' diye karşılık verdi.
Türkiye'nin dini hürriyetler konusunda Yunanistan'dan öğreneceği hiçbir husus yoktur!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın dini hürriyetlerle ilgili bir açıklamasına ilişkin soruyu yanıtladı. 'Türkiye'nin dini hürriyetler konusunda Yunanistan'dan öğreneceği hiçbir husus yoktur' diyen Sözcü, 'Türkiye dini mek'nların kutsiyetine her zaman azami özeni göstermiştir. Buna mukabil, Yunanistan'da Osmanlı döneminden kalan dini mek'n ve kültürel eserlerin karşı karşıya kaldığı kötü muamele herkesçe bilinmektedir. Atina, barındırdığı yüz binlerle ifade edilen Müslüman toplumun varlığına rağmen, ibadete açık cami bulunmayan tek Avrupa başkentidir' açıklamasını yaptı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Konstantinos Kutras, Ayasofyası'nın camiye çevrilmek istenmesinin çağdışı olduğunu iddia ederek, 'Hıristiyan Bizans mabetleri dünya kültürel ve dinî mirasının ayrılmaz bir parçasını oluşturmaktadır ve bu mabetlere gerekli saygı gösterilmelidir, bunlar korunmalıdır' demişti.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü