Ferhat Tunç için 'zorla getirme' kararı

Ferhat Tunç, yaptıkları görüşme sonucu gözaltına alınmadığını, bugün avukatı ile birlikte savcılığa giderek ifade vereceğini söyledi.
Ferhat Tunç için 'zorla getirme' kararı
2017-01-24 16:21:29   Güncelleme: 2017-01-24 16:21:29    

Sanatçı Ferhat Tunç’un evine giden polisler Tunç'u ifadesi alınmak üzere gözaltına almak istedi. Tunç, polisle yaptıkları görüşme sonucu gözaltına alınmadığını, bugün avukatı ile birlikte savcılığa giderek ifade vereceğini söyledi. Hakaret davasının AKP'li Orhan Miroğlu tarafından açıldığı ortaya çıktı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı Ferhat Tunç hakkında 'hakeret' suçu işlediğine yönelik bir dosya başlattı. Savcılığın 'zorla getirilme' kararını ulaştıran polislerden edindiği belgeyi sosyal medya hesabından paylaşan Tunç, Twitter hesabından şu ifadelere yer verdi: 'Evimin kapısında polis ve hakkımda zorla getirme kararı olduğunu söylüyorlar. Oysa çağırdıklarında hep gitmişimdir.'

Evrensel gazetesinin görüştüğü Ferhat Tunç, yaptıkları görüşme sonucu gözaltına alınmadığını, bugün avukatı ile birlikte savcılığa giderek ifade vereceğini söyledi.

Konuyla ilgili sosya medyada açıklama yapan Tunç, 'Savcılıkta ifade vermeyi bekliyorum. Ankara talimatlı bir soruşturma. Davacı Orhan Miroğlu! Konu ise hakkında daha önce attığım bir tweet' diye konuştu.

Vehaber Menu