Öğretim üyelerine soruşturma!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) yönetimi, 5 öğretim üyesi hakkında, izinsiz kitap okudukları gerekçesi ile soruşturma başlattı.
Öğretim üyelerine  soruşturma!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Geçen haziran ayında Gezi Parkı eylemleri sırasında, rektörlük binası önünde ‘Duran Adam’ eylemi yaparak kitap okuyan Prof. Talat Koç, Doç. Ekrem Tufan, Doç. Murat Gümüş, Doç. Ahmet Kamil Tunçel ve Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Kırnıç hakkında üniversite yönetimince soruşturma açıldı.

Güvenlik birimlerinin raporu doğrultusunda rektörlüğün izin verdiği soruşturmayla ilgili olarak Deniz Bilimleri Dekanı Prof. Olcay Hisar atandı.

Buna benzer yaklaşık 10 soruşturma daha geçirdiğini söyleyen Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Talat Koç, “Görev yaptığım ÇÖMܒde bilimsel üretkenlik ve öğretimin heyecanını paylaşmak yerine soruşturmalarla uğraşmak zorunda kalıyorum. Hakkımda bugüne kadar açılan diğer soruşturmalardan hareketle yargıya götürerek haklılığımı kanıtlamış bulunmaktayım. Bununla birlikte yıldırıp bezdirerek kurumdan uzaklaştırmak amacıyla yeni soruşturmalar açıldı. Yürümekte olan soruşturmalarla ilgili konuşmam mümkün değil” dedi.

20 Haziran’da gerçekleşen ve yaklaşık 10 öğretim görevlisi ile öğrencinin katıldığı protesto gösterisine Rektör Prof. Sedat Laçiner’den de sert tepki gelmiş ve eylemi bitirmelerini istemişti.

Hürriyet
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü