Dede 5 yaşındaki torununu taciz etti, baba çocuğuna inanmadı!

Mersin'de 5 yaşında bir kız çocuğu dedesi tarafından cinsel istismara uğradı.
Dede 5 yaşındaki torununu taciz etti, baba çocuğuna inanmadı!
2017-01-25 10:00:01   Güncelleme: 2017-01-25 10:00:01    

Mersin'de dedesi tarafından cinsel istismar edilen çocuk yaşadıklarını ağlayarak anlattı.

Hürriyet'ten Ayşe Arman'ın köşesine taşıdığı olaya göre, Mersin'de 5 yaşında bir çocuk annesi Şenay S.'nin ve babasının 'Haydi dedenlere gideceğiz' çağrısına tepki göstermeye ve 'gitmem' diye ağlamaya başladı. Ve dedesinin kendisine yaptıklarını anlattı. Anne-baba şoke oldular, ancak sonra 5 yaşındaki çocuğun anlattıklarına inanmamayı tercih ettiler.

İddiaların hedefi olan dede, 'Böyle bir şeye nasıl inanırsınız! Yalan bunlar, İftira' dedi. Ve sonunda baba, 5 yaşındaki kızına değil, kendi babasına inanmayı tercih etti, 5 yaşındaki kızının 'akıl hastası' olduğunu iddia etti!    

İstismar mağduru kız çocuğunun annesi Şenay S., üç çocuğuyla eşinden ayrıldı, bir süre sığınma evinde yaşadı, şimdi komşuların ve bazı derneklerin yardımıyla ev tuttu, on gündür o evde yaşıyor. Anne Şenay S., şikayetinden vazgeçmiyor. Aynı kişinin, yani kayınpederinin, zamanında kendisine ve annesine de cinsel istismarda bulunduğunu iddia ediyor. Davanın avukatlığını Şerife Arıcı yapıyor.

Arman'ın sorularını cevaplayan Arıcı, bu yaşta bir çocuğun yalan söylemesinin imkânsız olduğunu söyledi. Av. Arıcı, 'Anlattıkları, 5 yaşındaki bir çocuğun yazabileceği bir senaryo değil. Anlattığı şeyleri, yaşamadan öğrenmesi mümkün de değil. Yalan söyleme ihtimali yok' dedi.

Arıcı, çocuğa karşı cinsel istismar olaylarında büyük artış  olduğunu ifade etti.  2014 rakamlarına göre, Türkiye'de 11 bin 95 çocuk cinsel saldırıya maruz kaldı. Bunların yüzde 18.5'ini ise, 11 yaşın altındaki çocuklar oluşturdu. 

Vehaber Menu