Okul müdürü ve muhtara hayvan hakları savunucularından tepki

SOHAYKO derneğinden yapılan açıklamada Pendik Ballıca Mahallesi Ballıca İlk Öğretim Okulu bahçesi girişine ve yan duvarlara asılan afişlerde ‘’ Çocuklarımızın güvenliği için okul çevresinde yemleme yapmayınız’’ yazdığı belirtildi.
Okul müdürü ve muhtara hayvan hakları savunucularından tepki
2017-01-30 05:18:43   Güncelleme: 2017-01-30 07:15:55    

Pendik Ballıca Köyü İlköğretim Okulu'nun bahçesine okul müdürü ve mahalle muhtarı tarafından asılan afişler hayvan hakları savunucularını çileden çıkarttı.

SOHAYKO Başkanı E.Yasin YILMAZ yaptığı açıklamada Bu zihniyet değişmedikçe sokak hayvanlarını çok zor yaşam şartlarının beklediğini belirtti.

Yılmaz, bu yazılanın çok yanlış olduğunu, öğrencileri hayvanlara karşı ciddi nefret ve kine sürükleyeceğini belirtti.

ÇOCUKLARIN HAYVAN DÜŞMANI OLMASI KAÇINILMAZ

Yılmaz konuyu dernek psikologlarına danıştıklarını, dernek üyesi hayvan hakları savunucusu psikolog Julide Karaca’nın yorumunda bu afişler üzerindeki yazılar sebebi ile öğrencilerin gözünde hayvanların tehlikeli ve zararlı olduğu algısı oluşacağı ve bu afişleri okuyan çocukların bir köpek gördüklerinde onların kendilerine zarar vereceği hissine kapılarak korkmalarına neden olacağını dile getirdi. Yılmaz bu durumda bu okulun yetiştirdiği öğrenciler ileride potansiyel hayvan düşmanı olması kaçınılmazdır dedi.
Unutmamalıyız ki yaşamımızın ayrılmaz parçaları arasında yer alan  ve en yakın dostlarımız olan hayvanlar, çocuklarımızın  gelişiminde de önemli rol oynuyor.
Doğru bir ilişki kurulduğu takdirde, empati yeteneğinden ahlaki değerlerin gelişimine kadar pek çok olumlu sonuç alınıyor bu durumda en kritik görev ebeveynlere ve öğretmenlere  düşüyor…

Çocuklarımızın gelişiminde temel rol oynayan hayvan sevgisi, duygusal erişkinlikte olduğu kadar onların topluma uyum sağlayan sosyal bir varlık olarak yetişmesinde de kritik ve önemli bir yer tutuyor.

PAYLAŞMAYI ÖĞRENİRLER
Hayvanlarla kurulan bağın, çocuğun arkadaşlık duygusunun gelişimine katkıda bulunduğunu belirten Yılmaz, 'Bu ilişkiler sayesinde, çocuklarımız daha hoşgörülü, daha sosyal, daha paylaşımcı, daha anlayışlı, farklılığa daha açık birer kişilik geliştirebilirler..

Ebeveynlere öğretmenlere hatırlatalım ki Belki hayvanları en çok seven çocuklardır. Çocuklar kendilerinden küçük varlıklara karşı doğuştan gelen içgüdüsel bir duygu ile yaklaşırlar.

Şimdi bu okul müdürünün afişleri Ayrı bir merhamet ve şefkatle  hayvanlara yaklaşan ve onlara ayrı bir sevgi besleyen çocuklarımızın zihninde nasıl canlandı ?. Peki çocukları bu sevgiden mahrum bırakmak doğru mu

ŞİKAYETÇİ OLDUK
Biz SOHAYKO olarak milli eğitim bakanlığı’na il milli eğitim mdürülüğümüze belediye ve ormansu işleri birinci bölge müdürlüğümüze şikayetçi olduk süreci takip ediyoruz.