Yeni doğan torununu satmaya çalışan dede gözaltına alındı

Erkek torununu bir başka aileye 5 bin lira karşılığında satmaya çalıştığı iddia edilen 58 yaşındaki bir şahıs gözaltına alındı.
Yeni doğan torununu satmaya çalışan dede gözaltına alındı
2017-02-10 09:31:10   Güncelleme: 2017-02-10 09:31:10    

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yeni dünyaya gelen erkek torununu bir başka aileye 5 bin lira karşılığında satmaya çalıştığı iddia edilen 58 yaşındaki Ahmet M., gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ereğli Devlet Hastanesi doğum servisine doğum yapmak üzere yatan B.M'nin (24), hastane görevlilerine, 'Doğuracağım çocuğumu ailem 5 bin lira karşılığında başka bir aileye satacak. Bu aile ile birlikte kendi ailemde doğum servisi önünde bekliyor. Çıkışta bebeği karşı aileye teslim edecekler' şeklindeki ifadesi üzerine, durum polis ekiplerine bildirildi.

5 BİN LİRA KARŞILIĞINDA SATIN ALACAKLARDI

Olay yerine gelen ekipler, cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda, B.M'nin babası Ahmet M. (58) ile bebeği satın alacağı iddia edilen S.S. (35) ve C.S'yi (29) gözaltına aldı. Anne B.M, hastanede polise verdiği ilk ifadesinde, imam nikahlı eşi S.T'den ayrıldığını ve nerede olduğunu bilmediğini söyledi.

GÖZALTINA ALINAN DEDE SERBEST BIRAKILDI

Bu arada, bebeği satın alan çiftin ifadelerinde, bebeği 5 bin lira karşılığında satın alacaklarını söyledikleri öğrenildi. Torununu satmak istediği öne sürdükleri Ahmet M.'nin de ifadesinde çocuğu istemedikleri için masraflar karşılığında söz konusu çifte vereceğini ifade etti.

Gözaltına alınan dede ile  S.S. ve C.S, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede, cumhuriyet savcılığınca ifadeleri alınarak, serbest bırakıldı.

BEBEK KORUMA ALTINA ALINACAK

Bu arada B.M'nin erkek çocuk dünyaya getirdiği, hastaneden taburcu olmasının ardından çocuğun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İlçe Müdürlüğünce koruma altına alınacağı öğrenildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü