Bahçeli: 1050 dolarım vardı bozdurdum

Bahçeli, gündemdeki başlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin açıklamalarında '1050 dolarım vardı bozdurdum' sözleri dikkat çekti.
Bahçeli: 1050 dolarım vardı bozdurdum
2017-02-10 15:35:57   Güncelleme: 2017-02-10 15:35:57    

MHP'nin 48. kuruluş yıldönümü nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Bahçeli soruları yanıtladı.

El Cezire Türk’e konuşan Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde:

'Biz gidip ‘evet' i anlatmazsak kimse ‘evet' demez. Karar verdiğin bir şeyi yapacaksın. (Referandum)

Öyle bir teklif MHP’ye yapılamaz. Yapılırsa karşılık alır. MHP’nin de öyle bir talebi olmaz.' (MHP'li bakanların referandum öncesi veya sonrası bir dönemde kabineye gireceği iddiaları)

'Bu yapıların bazı grupları parti bünyesine almış olması ve bunlar içinde belli bir sayıda MHP'linin bulunmuş olması noktası söz konusu. Böyle bir tabloda MHP tavır koyacaksa o tavrın çok net anlaşılması lazım. Bunu hayır kavramı içinde yapmaya çalışıyorsa bunu kabul etmek mümkün değil.' (Doğu Perinçek açıklaması)

'Şimdiki haliyle FETÖ zürafa gibidir. Tanıması kolay ama tanımlanması zor. Zürafayı gördüğün zaman nedir dendiğinde anlatmak çok zordur.' (FETÖ)

'Doğru bilgi almak için mi geldiler? Yoksa Türkiye’yi yanlış bir yola yönlendirmek için mi? CIA’ye fazla güvenmemek lazım.' (CIA Başkanı'nın Ankara ziyareti)

'Tahliye edilmiş olmasından memnuniyet duydum. Biz 2007 yılında TBMM’ye girdiğimizde orada birçok siyasi parti vardı. Sayın Aysel Tuğluk hanımefendi ve Sayın Ahmet Türk bizim bulunduğumuz bölüme gelerek hayırlı olsun temennilerinde bulundular. Farklı ideoloji de olsa, siyasette bunlar güzel şeyler. Çatışma ortamı da olsa insanlığı heba etmemek lazım. Böyle bir randevu talebi gelmedi. Olursa niye randevu vermeyelim?' (Ahmet Türk'ün tahliyesi)

'Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir öneri yapmadan önce bir miktar dolarım vardı, bozdurdum. Hepsi 1050 dolardı, o gün 3 bin küsür lira yapıyordu. O para da hala çekmecemde duruyor. Kur çok düşüktü. İhtiyacım yoktu ama herhalde bir dolar alerjisi oldu, elden çıksın dedim.' (Erdoğan'ın dolarları bozdurun önerisi)

'Bazı uygulamalar her devlet tarafından yapılır. Uygulamanın sonucu görmek için adalet mekanizmasının harekete geçmesi lazım. Üniversite geçmişten bu yana çok önemli. Ama üyelerin hepsinin masum olduğunu söylemek yanlış olur. Bunu eski bir öğretim üyesi olarak söylüyorum.'