70 metrelik çukura düşen yavru köpeğe mama ve su bırakıldı

Beykoz'da çukura düşen yavru köpeğe mama ve su verildi. SOHAYKO'dan yapılan açıklamada köpeğin çukurdan çıkarılacağı belirtildi.
70 metrelik çukura düşen yavru köpeğe mama ve su bırakıldı
2017-02-11 00:19:11   Güncelleme: 2017-02-11 00:45:07    

İstanbul Beykoz Dereseki Köyü'nde 70 metrelik çukura düşen yavru köpeği kurtarmak için hayvan hakları savunucuları ve itfaiye tüm gücü ile çalışıyor.

Sohayko Derneği'nden yapılan açıklamaya göre Beykoz Dereseki Köyü'nde 3 gün evvel bir kuyunun içinden yavru köpek sesi gelmesi üzerine bölgedeki hayvan hakları savunucuları gerekli kurumlarla bağlantıya geçti.
SOHAYKO'dan yapılan açıklamada  sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan bilgiler neticesinde ağız genişliği 40 cm civarında olan bir kuyu tespit etmiş,bu kuyunun içinden yavru köpek sesi geldiği ihbarı  üzerine konu İstanbul Büyük Şehir Belediyesi,İstanbul İtfaiyesi ve Beykoz İtfaiyesi ile paylaşılmıştır.
Sözlerine devam eden Sohayko Derneği başkanı E. Yasin Yılmaz itfaiyenin bu konu üzerinde çok titiz çalıştığını,ellerinde bulunan teknik imkanlarla kuyuya teleskobik kameraların salındığını,bu imkanlarla yavru köpeğin kuyuda olduğu tespit edilmiştir.
MAMA VE SU BIRAKILDI
Yılmaz;Yavru köpeğin orada günlerdir aç ve susuz olduğu düşünüldüğü için itfaiyenin yardımıyla yavru köpeğin olduğu yere mama ve su indirilmiştir.Kameradan görüldüğü üzere yavru köpeğin sağlık durumu iyi görünmektedir.Oradan çıkartıldığında gerekli tedavi süreci başlayacaktır.
YAVRUNUN NASIL DÜŞTÜĞÜ ARAŞTIRILIYOR
Sözlerine devam eden Yılmaz bu olayı araştırdıklarını,kuyunun ağız genişliğinin çok dar olduğunu,bu yavrunun buraya nasıl düştüğünün araştırıldığını, asıl merak edilenin de bu yavru düştü mü yoksa birileri tarafından buraya atıldımı bunun cevabını aradıklarını belirtti.

BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDUK
Yılmaz derneğimizde görevli Arkeolog Adem GÜNDÜZ  olay yerindeydi tespitlerine göre çalışma çok titiz devam ediyor en kısa zamanda yavrunun kurtulması için İstanbul itfaiyesi ekipleri var gücüyle çalıştığını raporladı Allah yavrunun da çalışan itfaiye ekiplerininde yardımcısı olsun.Bizim yeterli ekipmanımız olmadığı için ne yazikki elimizden bir şey gelmiyor en kısa zamanda bu vakalar için ekipmanlarımızı tamamlayacağız

TEŞEKKÜR EDİYORUZ
SOHAYKO olarak Başta İstanbul Büyükşehir Başkanı Sayın Kadir Topbaş'a,İstanbul İtfaiyesine ve konuyu yakından takip eden derneklere,hayvanseverlere ve federasyonlara teşekkür ederiz.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü