AB Bakanı: Avrupa'da Erdoğanofobi var

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, 'Avrupa'da uzun zamandır yabancı düşmanlığına ve İslamofobiye dayalı bir çeşit Erdoğanofobi var' dedi.
AB Bakanı: Avrupa'da Erdoğanofobi var
2017-02-12 22:41:36   Güncelleme: 2017-02-12 22:41:36    

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Fransız basınına konuştu.

Çelik, Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine ilişkin bir soruyu yanıtlarken 'Birlikte çalışmak için özellikle de kritik konulara ilişkin fasılları açmak gerekiyor. Avrupalı diplomatlar, Türkiye'deki Anayasa değişikliği reformunun içeriğini bilmeden konuşuyorlar. Avrupa'da uzun zamandır yabancı düşmanlığına ve İslamofobiye dayalı bir çeşit Erdoğanofobi var' dedi.

Başkanlık sistemiyle birlikte cumhurbaşkanına verilecek yetkiler hakkında eleştirilere ilişkin bir soru üzerine Çelik, şunları söyledi:

'Aslında Cumhurbaşkanı yetkilerini arttırmaktan ziyade bu reformla bazılarını bırakacak. Ayrıca cumhurbaşkanı eylemlerinden dolayı yargılanabilecek. Türk halkı bu reformu geniş bir şekilde destekleyecektir çünkü 15 Temmuz'daki darbe girişimi mevcut siyasi sistemin zayıflıklarını ortaya çıkarmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise halkla beraber tanklara karşı.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü