Diyanet: Camilerde iki kapı olacak, kadınlar ayrı kapıdan girip çıkacak

Diyanet'in aldığı karara göre camilerde 'kadınlar mahfili' olarak ayrılan yere giriş-çıkış, erkeklerin girip çıktığı kapıdan ayrı olacak.
Diyanet: Camilerde iki kapı olacak, kadınlar ayrı kapıdan girip çıkacak
2017-02-16 12:54:34   Güncelleme: 2017-02-16 12:54:34    

Diyanet İşleri Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Türkiye’deki tüm camilere 'toplumsal hayatın merkezi haline gelmeleri amacıyla' standart getirme kararı aldı.Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine gçre, 'kadınlar mahfili' adı verilen üst katta kadınlara ve çocuklara ayrılan bölüme giriş ve çıkış, erkek cemaatin giriş çıkışından ayrılacak. Kadınlar mahfilinde kadınların çizmelerinin ölçülerine uygun ayrı bölümler kurulacak. 

Kadınların ve çocukların kullandığı, 'kadınlar mahfili' olarak ayrılmış camilerin üst kattaki bölümlerine ulaşım ayrı giriş ve çıkıştan yapılacak. Kadın ayakkabılık kısmında bot ve çizmelerin ölçülerine uygun bölümler yapılacak. Diyanet ayrıca bu proje kapsamında, din hizmetlerini cami odaklı sunmayı hedefleyecek. Bu kapsamda, müftülüklere 'Camilerde haftalık sabah namazı buluşmasının yapılıp yapılmadığı', 'Kadınlara ait namaz ve abdest alma yeri olup olmadığı', 'cami ve müştemilatında çocuklar ve gençler için tahsis edilmiş özel bir mekân olup olmadığı', 'Cami gençlik kolu kurulup kurulmadığı' soruldu.