Kuyu'nun dramı devam mı ediyor? Kurtarma işlerinde kullanılacak olması tepki gördü

10 gün kuyuda yaşam savaşı veren Kuyu isimli köpeğin 'eğitilerek' kurtarma işlerinde kullanılacak olması tepki gördü.
Kuyu'nun dramı devam mı ediyor? Kurtarma işlerinde kullanılacak olması tepki gördü
2017-02-16 16:31:00   Güncelleme: 2017-02-16 17:55:51    

İstanbul'un Beykoz ilçesinde 70 metre derinliğindeki sondaj kuyusundan 10 gün sonra çıkarılan Kuyu'nun kurtarma işlerinde kullanılacağı yönünde yapılan açıklama hayvan hakları savunucularının tepkisini gördü.

Sirklerde ve uyuşturucu operasyonlarında kullanılan hayvanlara eğitim aşamasında türlü eziyetler yapıldığı biliniyor.

Kuyu, tedavi edilmek üzere gönderildiği Fatih’teki hayvan hastanesinden yeni yuvası olacak Beykoz İtfaiye Grup Amirliği’ne getirildi. Kuyu için bahçeye yuva konuldu. Ancak havanın soğuk olması nedeniyle yavru köpek, itfaiye erlerinin bulunduğu alandaki kalorifer peteğin yanına konuldu. Kurtarma çalışmalarına katılan Beykoz İtfaiye grup amirliğinde görevli Vedat Zor, 'Kuyu artık yanımızda. Yanımızda olmasından dolayı çok mutluyuz. Tüm ekiplerle birlikte gerçekleştirdiğimiz kurtarma çalışmaları sonrasında, sahiplerinin de KuyU’yu bize teslim etmesi bizi onure etti. Çok mutluyuz. Kuyu sağlıklı ve yanımızda artık. Herhangi bir aksaklığımız olmadı, çalışmalarımız düzgün gitti. Arkadaşlarımızın emeği büyük. Diğer çalışan arkadaşlarımızın, AFAD, TTK ve diğer sivil vatandaşlarımızın ilgisi yoğundu. Tüm herkese çok teşekkür ederim ' diye konuştu.

Kurtarma çalışmalarında görevli itfaiye eri Veysel Sivri de çok mutlu olduklarını söyledi. Sivri, '7 aylık olduktan sonra eğer gerçekleştirebilirsek bu planı, Kuyu köpeğimizi kurtarma köpeği olarak yetiştirmeyi planlıyoruz. İnşallah bundan sonra itfaiye eri olarak devam edecek' ifadesini kullandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü