Şanlıurfa'da patlama: 1 ölü, 10 yaralı

Şanlıurfa'da hakim ve savcı lojmanlarının yakınında patlama oldu. Patlamada 1 kişi hayatını kaybederken 10 kişi yaralandı.
Şanlıurfa'da patlama: 1 ölü, 10 yaralı
2017-02-17 21:28:18   Güncelleme: 2017-02-17 22:27:07    

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde hakim ve savcı lojmanlarının yakınında patlama meydana geldi.

Patlama sonrası olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Patlamada 1 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi de yaralandı.

'SALDIRI BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA YAPILDI'

Şanlıurfa Valisi tarafından yapılan açıklamada patlamada hayatını kaybedenin 3 yaşında bir çocuk olduğu söylendi.

'Patlayıcı yüklü bir araç daha sonra uzaktan kumandayla patlatılarak lojmanlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Lojmanlar büyük ölçüde hasar görmüştür.' diyen Şanlıurfa Valisi, 'Olayda zabıt katibinin 3 yaşında erkek çocuğu hayatını kaybetmiştir. 15 civarında ağır olmayan yaralı mevcut olup, tedavileri hastanede devam etmektedir' şeklinde açıklamada bulundu.

BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Viranşehir’de gerçekleştirilen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Twitter’dan açıklama yapan Bozdağ, 'Şanlıurfa Viranşehir’de hakim,savcı ve zabıt katiplerine dönük terör saldırısını,bu saldırıyı yapanları/yaptıranları şiddetle lanetliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yargı camiamıza büyük geçmiş olsun.Bu terör saldırısı, sadece yargı görevi yapanlara değil aynı zamanda hukuka, adalete, milletimize, devletimize ve birliğimize yapılmıştır. Hiçbir terör örgütü/terör saldırısı,Türkiye’nin terörle mücadelesini zaafa uğratamayacaktır. Terörle,kararlı/etkin mücadelemiz sürecektir. Hakim ve savcılar ile onlara yardımcı adli görevliler,bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adaleti ayakta tutmaya devam edecektir' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü