Savcı 'Hayır' oyu verecekleri PKK'lı ilan etti

Antalya Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu, kişisel Twitter hesabından 'Sandıkta hayır diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir, küsmece yok' dedi. HSYK’den buna ilişkin ses çıkmadı.
Savcı 'Hayır' oyu verecekleri PKK'lı ilan etti
2017-02-18 12:54:59   Güncelleme: 2017-02-18 12:54:59    

Antalya Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu'nun paylaşımı tepki gördü. Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu, anayasa değişikliği referanduma ilişkin, 'Sandıkta hayır diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok' mesajını paylaştı. Savcı Kayafoğlu’nun tehdit paylaşımlarını, hesabı takip eden HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz da gördü. Buna karşılık HSYK’nin Kayafoğlu hakkında ne tür bir işlem başlatacağı merak konusu oldu.

Kayafoğlu, 147 takipçili Twitter hesabından, ayrı ayrı tarihlerde 'PKK anayasa referandumunda hayır çağrısı yapmış. Sandıkta hayır diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok' ve 'Referandumda hayır diyeceklerin dikkatine. Vereceğiniz hayır oyu aynı zamanda PKK’ya destek oyudur. Haberim yoktu demeyin' mesajlarını paylaştı. Kayafoğlu, başka bir mesajında ise HDP’lilerin tutuklanmasıyla ilgili, 'HDP’lilerin tutuklanmalarına ABD ve Avrupa’dan gelen tepkilere bakarsak Türkiye doğru yoldadır. Gevşekliğin sırası değil. Anladıkları dil bu' yorumunu yaptı. Kayafoğlu’nun hesabında ayrıca AKP yanlısı paylaşımlarda bulunduğu da görüldü.

HSYK GÖRDÜ AMA... 

Başsavcı Vekili Kayafoğlu’nun Twitter hesabın, HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz ile üyeler Ramazan Kaya, İsa Çelik ile HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı da takip ediyor. HSYK’nin, tarafsız olması gereken Kayafoğlu hakkında inceleme ve soruşturma başlatıp başlatmayacağı ise merak konusu.