MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran savcı İstanbul'da yakalandı

Sadrettin Sarıkaya ile birlikte bir eski hâkim ve savcı da yakalandı.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran savcı İstanbul'da yakalandı
2017-02-18 19:29:48   Güncelleme: 2017-02-18 20:20:14    

'FETÖ' soruşturması kapsamında aranan, eski hâkim Dursun Ali Gündoğdu ile savcılar Adnan Çimen ve Sadrettin Sarıkaya, İstanbul'da yakalandı. Savcı Sadrettin Sarıkaya, 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağırmıştı.

AA'nın haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler, Vatan Caddesindeki Emniyet yerleşkesine götürüldü. Gündoğdu ve Sarıkaya'nın saklandıkları evde yapılan aramada, 2 boş pasaport ve farklı kişilere ait nüfus cüzdanları bulundu. Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılamaları bulunan Gündoğdu, Sarıkaya ve Çimen, sabah Bakırköy Adliyesi'ne götürülecek ve SEGBİS sistemiyle daireye ifade verecek.

Olayın geçmişi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, 'FETÖ'nün 'Selam Tevhid' soruşturmasında kumpas yaptığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, o dönemde görev yapan 54 hakim ve savcı, 'siyasal ve askeri casusluk', 'silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'gizli kalması gereken bilgileri açıklama', 'suç uydurma', 'özel hayatın gizliliğini ihlal etme', 'hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetme', 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından, ayrı ayrı birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet hapisle 31 yıl 2 aydan, 67 yıl 3 aya kadar hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince, son soruşturmanın açılmasına karar verilerek dosya, 54 şüpheli 1. sınıf savcı ve hakim oldukları için Yargıtaya gönderilmişti.

Savcı Sadrettin Sarıkaya, 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağırmıştı. 

Vehaber Menu