Erdoğan: Sokakta yürüyen bir kişinin kıyafetinden hangi kültüre mensup olduğunu çıkaramıyorsak durum vahimdir

Erdoğan, Diriliş Ertuğrul dizisi için 'Benim torunlarım normali izlemekle kalmayıp tekrarını da izliyorsa demek ki bunu kazanmışız' dedi.
Erdoğan: Sokakta yürüyen bir kişinin kıyafetinden hangi kültüre mensup olduğunu çıkaramıyorsak durum vahimdir
2017-03-03 18:05:14   Güncelleme: 2017-03-03 18:05:14    

Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Kültür Şura'sında konuştu. Erdoğan, 'Diriliş Ertuğrul' isimli TRT dizisine övgüler yağdırdı. 

Erdoğan konuşmasında 'Televizyonun, internetin özellikle de sosyal medyanın kültürümüzü adeta yiyip bitirmesine göz yumamayız. Tam tersine bu imkanları kendi kültürümüzü yeni kuşaklara aktarmann yolu olarak kullanmalıyız. Şimdi de Ertuğrul dizisi ülkemizin içinde ve dışında ilgiyle takip ediliyor. Benim torunlarım normali izlemekle kalmayıp tekrarını da izliyorsa demek ki bunu kazanmışız. Demek ki bundan sonra da yatırımlarımızda bunlara yer vermeliyiz' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının devamında 'Geçtiğimiz 14 yılda kültür alanında çok önemli işler yapıldı . Doğrudan bakanlığa bağlı müze sayısı 93'ten 198' çıktı. Sinema seyircilerinin sayısı 23,5 milyondan 58 milyonun üzerine çıktı. Yerli filmler 31 milyon ile tarihimizin en yüksek seyirci potansiyeline ulaştı. Yurt dışında kültürel varlıklarımızın korunması konusunda da önemli adımlar attık. Önümüzde yapmamız gereken çok hayati işler olduğunun da farkındayız' dedi.

Öte yandan Erdoğan konuşmasında 'İstanbul sokakta yürüyen bir kişinin kıyafetinden, ayakkabasından, vücut çalımından hangi kültüre mensup olduğunu çıkaramıyorsak durum vahimdir' ifadelerini kullandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü