Darbeci asker: Darbenin başında Hulusi Akar vardı

Darbe girişimi davası sanığı yüzbaşı Şamil Topal, 'Yurtta Sulh Konseyi'nin başında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın olduğu söylendi' dedi. Bu iddiayı ortaya atanın ise Alay Komutanı Albay Turgut Çelebi olduğu belirtildi.
Darbeci asker: Darbenin başında Hulusi Akar vardı
2017-03-07 10:27:23   Güncelleme: 2017-03-07 10:58:41    

Gaziantep'te başlayan darbe yargılamasının ilk oturumunda ifade veren Yüzbaşı Şamil Topal 'Alay Komutanı Albay Turgut Çelebi, 'Yurtta Sulh Konseyi'nin başında Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın olduğunu söyledi' diye konuştu.

Darbe girişimi gecesi İslahiye İlçesi'nde konuşlu 106'ncı Topçu Alayı'nda görevli çoğu meslekten ihraç edilen 12'si tutuklu 35 askerin 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada yargılanan yüzbaşı Şamil Topal'ın Hulusi Akar'la ilgili sözleri dikkat çekti.

'HULUSİ AKAR KONSEYİN BAŞKANI DEDİ' 

15 Temmuz'da Karargah Bölük Komutanı olan tutuklu sanıklardan yüzbaşı Şamil Topal, rütbeli askerlerle toplantı yapan Alay Komutanı Albay Turgut Çelebi'nin 'Yurtta Sulh Konseyi'nin başında Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın olduğunu söylediğini' ifade etti. Topal, şunları söyledi: 

'Toplantıda Alay Komutanı elinde MEDAS'tan geldiğini sonradan öğrendiğim evrakla masanın başına geçti ve özetle; sözde Yurtta Sulh Konseyi olduğunu ve Hulusi Akar'ın da başkanı olduğunu, saat 03.00'te sıkıyönetim ilan edileceği, saat 06.00'da da sokağa çıkma yasağı olacağını söyledi ve elimizdeki araçları sordu.Akabinde mühimmat depolarının emniyetini alın ve emniyete yönelik 'Araçları çıkarın' emrini verdi. Ben kanun ve yasa dışı hiçbir eylem yapmadım. Silah aldırmadım. araç çıkarmadım. 8 aydır büyük bir hatayla tutukluyum. Bu hatayı 8 aydır kimseye anlatamadım. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum.' 

Vehaber Menu