Bakan Kaya, polis eşliğinde Rotterdam'dan ayrıldı

Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Farma Betül Sayan Kaya'nın içinde olduğu araç sınırda durduruldu. Bakan Kaya, polis eşliğinde Rotterdam'dan ayrıldı.
Bakan Kaya, polis eşliğinde Rotterdam'dan ayrıldı
2017-03-12 06:27:39   Güncelleme: 2017-03-12 06:27:39    

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’ya girişine izin verilmedi. Ülkeyi terk etmesi gerektiğini belirtilen Bakan Kayan, Almanya’ya dönmeyeceğini, bu şekilde bir uygulamanın sözkonusu olamayacağını belirtti.

BAKAN SINIRA GÖTÜRÜLÜYOR

Başkonsolosluğa girişi engellenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya’nın 'istenmeyen adam' ilan edilerek sınırdışı edilmek üzere sınıra götürüldüğünü belirtildi. Kaya’nın danışmanı Bilal Topçu, Hollanda polisi tarafından tutuklandıklarını açıkladı. Topçu, Bakan Kaya’nın kendini aracına kilitlediğini iddia etti.

24 TV’ye bağlanan Bakan Kaya’nın Danışmanı Topçu, 'Maslahatgüzar da geldi yanımıza. Birazdan telefonumuzu alabilirler. Polis aracı geldi ve bizi bindiriyorlar. Aracın içine doğru giriyoruz. Ben de polis aracına bindim ve arkadaşlarla beraber koruma arkadaşlarla birlikte zırhlı araca bindirildik. Biz 5 araç buraya gelmiştik. Bakanlıktan danışman arkadaşlar koruma polis arkadaşlar ve şoför arkadaşlar da tutuklandı dediler ve şu an zırhlı aracın içerisindeyiz. Sayın Bakan’ın aracını göremiyorum biraz ilerde önünü kapattılar.' dedi

Konsolosluğa araçla girişe izin verilmezken Bakan’ın içinde olduğu araç sınırda durduruldu. Bakan Kaya, polis eşliğinde Rotterdam'dan ayrıldı.

Vehaber Menu