Erdoğan'dan Merkel'e: Sana yazıklar olsun

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, 'Hollanda’ya tam destek veriyorum ve dayanışma içindeyim' derken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu sözlere yanıt vererek 'sana yazıklar olsun' dedi.
Erdoğan'dan Merkel'e: Sana yazıklar olsun
2017-03-14 09:29:38   Güncelleme: 2017-03-14 09:29:38    

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, 'Nazizm' benzetmelerine ilişkin Hollanda ile dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Merkel, Münih’te yaptığı açıklamada Almanya için Nasyonal Sosyalizm benzetmelerinin yapılmasını reddettiğini belirterek, bunun Almanya ile dost olan Hollanda gibi ülkeler için de tümüyle geçerli olduğunu ifade etti.

Bu benzetmelerin 'yanlış yola sevk ettiğini' kaydeden Merkel, bu benzetmelerle 'çekilen acıların küçümsendiğini' savundu.

'Özellikle Nasyonal Sosyalizm'den çok çeken Hollanda’ya bakıldığında bunun kabul edilir yanı olmadığını' belirten Merkel, 'Bundan dolayı Hollanda’ya tam destek veriyorum ve dayanışma içindeyim. Özellikle mevkidaşım Mark Rutte.' ifadelerini kullandı.

ALMAN HÜKÜMETİNDEN TOPLANTI YASAKLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

ABD’ye gitmeden önce bir açıklama yapan Merkel, 'ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geleceğinden dolayı memnuniyet duyduğunu' belirtti.

Ülkelerin 'birbiri hakkında değil, birbiriyle doğrudan konuşmalarının iyi olacağını' söyleyen Merkel, ABD’nin, Almanya’nın ve AB’nin en önemli ticaret partneri olduğunu ifade etti.

Merkel, 'bu ticaretin iki taraf için avantajlı olduğunu' sözlerine ekledi.

ERDOĞAN: SANA YAZIKLAR OLSUN

Ortak yayında açıklamalarda bulunan Erdoğan, Angela Merkel'in sözlerine anında yanıt verdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları;

'AB ülkelerinin hepsini aynı kefeye koymak istemiyorum ama bazıları Türkiye'nin bu yükselişini çekemiyor. Almanya çok açık bir şekilde terör örgütlerine destek veriyor. İstediğin kadar sen Hollanda'nın yanında yer al. Sayın Merkel sen teröristlere destek veriyorsun. 4500 dosya elinde ve sen bunun hesabını veremiyorsun. Senin devlet televizyonun 'hayır' için yayın yapıyor. İşte sen busun. Avrupa'daki vatandaşalarıma sesleniyorum. Türkiye sevdalısı kim varsa desteklerinizi onlara verin. Almanya'nın Şansölyesi Hollanda'nın yanında yer alıyor. Sana yazıklar olsun. Biz kişinin sevdikleriyle beraber olduklarına inanırız'

Vehaber Menu