Astsubay 4 gün kanalizasyonda saklanmış

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması sonrası darbe girişimine katıldığı ileri sürülen bir asker, 4 gün kanalizasyon tünelinde saklanmış.
Astsubay 4 gün kanalizasyonda saklanmış
2017-03-14 09:38:54   Güncelleme: 2017-03-14 09:38:54    

Özel Kuvvetler’de görevli Astsubay Kıdemli Çavuş Şevket Samet Okyay'ın darbe girişimi başarısız olunca 4 gün boyunca Genelkurmay Karargâhının bahçesindeki bir binanın kanalizasyon tünelinde saklandığı ileri sürüldü.

Karar'ın haberine göre, Nizamiyeden çıkmayı başaramayan özel timci Okyay, iddianameye giren ifadesinde Genelkurmay Nizamiyesi’nden çıkmayı başaramayınca saklanacak yer aradığını söyledi. Okyay 'Önce nizamiyeden çıkmak istedim. Ne çıkış yapmaya ne de giriş yapmaya izin veriliyordu. Nizamiyeden çıkamayacağımı anlayınca tel örgülere yöneldim. Dışarıda vatandaşlar vardı. Durumu onlara anlatamayacağımı düşünerek çıkmaktan vazgeçtim' dedi.

‘Genelkurmay eski bina’ diye tabir edilen binaya yöneldiğini söyleyen Okyay, depo girişindeki demir kapıyı açmak için ateş ettiğini anlattı. Okyay ifadesine şöyle devam etti: 'Pide fırınının yanındaki trafo binası olarak isimlendirilen binanın da kapısının kapalı olduğunu görünce kapının altındaki ızgaraları sökerek içeri girdim. Zaman zaman tüneldeki rögar kapaklarından baktığımda eli silahlı özel kuvvet personelini görüyordum. Beni infaz edeceklerini düşünerek tünellerden 4 gün boyunca çıkmadım. Tünelden 20 Temmuz Çarşamba günü saat 03.30 sıralarında katlı otopark yakınındaki rögar kapağını kaldırarak çıktım ve bahçe tel örgülerinden atlayarak dışarıda bir taksiye bindim. Oradan dayımın oğlu Hüseyin S.’nin Eryaman’daki evine gittim' dedi.

Vehaber Menu