Erdoğan: Güya gazetecilermiş, hepsi terörist

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tutuklu gazetecilere ilişkin, '149 kişilik bir liste vermişler bize. Güya gazetecilermiş. Hepsi ya terörist ya da adi suçtan içeride olan tipler' dedi.
Erdoğan: Güya gazetecilermiş, hepsi terörist
2017-03-22 15:03:49   Güncelleme: 2017-03-22 15:03:49    

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tutuklu gazetecilere ilişkin açıklamada bulundu.

'Anadolu Yayıncılar Derneği' üyelerine seslenen Erdoğan, 'Ajanlık yapanlara asla müsade etmeyeceğiz. Adam tam bir ajan. İstanbul'da bizim Tarabya Köşkü'nün altında rezidansında ağırlanıyor. Merkel diyor ki bu şahsı bırakmanızı istiyorum. Ben de ona dedim ki ben size 4500 PKK'lı teröristin dosyasını verdik.  Ne yaptınız? Mahkeme bakıyor diyor' ifadelerini kullandı.

'Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na kapısını kapatıyorsun. Atıyla, itiyle vatandaşımıza saldıran Hollanda'nın yanındayım diyorsun. Ben de hakkın ve halkın yanındayım' diyen Erdoğan, '149 kişilik bir liste vermişler bize. Güya gazetecilermiş. Hepsi ya terörist ya da adi suçtan içeride olan tipler. Bizim karşımıza maskeyle çıkanlara karşı biz de haydut muamelesi yapacağız. Avrupa'ya sesleniyorum. Türkiye itilecek, kakılacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Türkiye olarak, Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalının ihtiyacı vardır' şeklinde konuştu.

Vehaber Menu