Kepçeyle böyle kurtarıldı!

Aydın'ın Didim İlçesi'nde dün gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Marmaris'e 24 saatte son 10 yılın yağmur rekoru kırıldı, metrekareye 200 kilogram yağmur düşünce çok sayıda işyerini sel bastı
Kepçeyle böyle kurtarıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Didim Fevzipaşa Mahallesi ile Akbük Beldesi'ndeki onlarca evi su basarken, dereye dönen cadde ve sokaklar nedeniyle araçlarda suda kaldı.

Sel sularına kapılan bir araçta mahsur kalan bir kişi ise dozer yardımıyla kurtarıldı.

Aydın Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre metrekareye 9 kilo yağmur düşen Didim'de yağmurdan en çok etkilenen yer ise Fevzipaşa Mahallesi'ndeki Akkent ve Çağın Siteleri oldu. Buradaki vilların neredeyse tamamının bahçe ve alt katlarını su bastı.


Aydın Çevre Yolu ve Astim Organize Sanayi Bölgesi Yolu, yağmur sularıyla doldu. Dereye dönen yollarda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Yüksek kesimlerden inerek yolda biriken suların işyerlerine dolmasından korkan esnaf, tedirginlik yaşadı.

Yağmur nedeniyle görüş mesafesi neredeyse sıfıra düşerken, vatandaşlar kendi imkanları ile ev ve bahçelerine dolan suyu tahliye etmeye başladı. Vatandaşlar, yetkililerin henüz duruma müdahale etmemelerine tepki gösterdi.

MARMARİS
Marmaris'e 24 saatte son 10 yılın yağmur rekoru kırıldı, metrekareye 200 kilogram yağmur düşünce çok sayıda işyerini sel bastı

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ile Yalancı Boğaz yolu dağlardan gelen yağmur suları nedeniyle dereler taşarak saatlerce trafiğe kapandı. Ulaşım yüksek araçlarla sağlandı. Saat 14.00'de sanki gece olmuşçasına hava kararırken, Marmaris-Muğla karayolunda da bazı bölgelerde adeta şelaleler oluştu. Dağlardan yola taşlar yuvarlandı. Fakat karayolları ile belediye ekiplerinin seri çalışması sonucu herhangi bir kaza yaşanmadı.

İŞYERLERİNİN ZARARI BÜYÜK
Yeniyol Caddesi üzerindeki derenin taşması sonucu bölgedeki onlarca iş yerini sel bastı. Hazırlıksız yakalanan işyeri sahiplerinin zararının büyük olduğu açıklandı. Bazı yerlerden suları belediye vidanjörleri çekerken, işyeri sahipleri ellerine ne geçirdiyse sel sularını işyerinden atmaya çalıştı. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için bölgenin şehir elektrik şebekesi kesildi. Meteoroloji yetkilileri yağışın yarın da devam edeceğini söyledi.

Yurt Gazetesi
Vehaber Menu