İçişleri Bakanı Güler'den 'Redhack' açıklaması!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü ziyareti sırasında 'Redhack' operasyonu gözaltıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İçişleri Bakanı Güler'den 'Redhack' açıklaması!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-03-26 07:09:26    

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu tarafından karşılanan Güler, yaklaşık bir saat İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde kaldı.

TÖREN MANGASI KARŞILAMADI

Güler, Emniyet Müdürlüğü'ne gelişinde kendisini tören mangasının karşılamaması ile ilgili olarak, 'Başbakanlık Genelgesi bugün resmi gazetede yayınlandı. O genelgede Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanımız ve Sayın Başbakanımızın dışında ziyaretlerde polis tören mangasının artık çıkarılmayacağı öngörüldü. Bugün ilk uygulamayı bana yaptı arkadaşlar. Bugün polis mangası olarak karşılanmam gerekiyordu İçişleri Bakanı olarak, ama bundan sonra bu gerekçe gereğince sadece, devlet büyüklerimize çıkarılacak. Tabi bu genelgede başka bir husus daha var, temel ama töreni, açılışlarda ve benzeri törenlerde artık kırmızı halı uygulamasına da son verilmiş oldu' dedi.

Ziyaretle ilgili olarak da açıklama yapan Güler, asayiş durumu, yeni tespitler ve emniyetin ihtiyaçları hakkında konuştuklarını belirterek, ayrıca, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün bina ve polislerin lojman ihtiyacının da ziyaret sırasında konuşulduğunu dile getirdi.

'KESİNLİKLE GEZİ OLAYLARIYLA DOĞRUDAN BİR İLGİSİ YOKTUR'

Redhack'la ilgili operasyonun Gezi olayları ile ilgisi olup olmadığının sorulması üzerine Güler, 'Öteden beri takip edilen, Gezi Parkı olaylarından da önce takip edilen Siber Suçlar Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ilgili birimleri tarafından takibi yapılan soruşturmadır o. Gezi olaylarıyla doğrudan bir ilgisi yoktur. Ama gruplar bir çok bakanlığın internet sitelerinin şifrelerini kırdık, şeklinde birçok belgeleri de yayınladılar. Tabi bu bir suçtur, bilişim suçları yeni bir alandır. Kesinlikle Gezi olaylarıyla doğrudan bir ilgisi yoktur. Ama Gezi olaylarında elbette gündeme getirilen konular oldu. Gezi olaylarının öncesinde başlatılan yurtdışında da takibi sürdürülen bir soruşturmadır. Bilişim alanında da herkesin hak ve hukukunun korunması önemlidir. Sosyal medya her zaman ifade ettik, suç işlemek için başkasına hakaret etmek için sorumsuz bir alan olarak düşünülemez' diye konuştu. Güler, operasyonda aralarında Redhack'a liderlik yapanların da yer aldığı 12 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

'SADECE İSTANBUL'DA DEĞİL, TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE TAKİBİ VAR'

Bir basın mensubunun 'Son günlerde bombalı araçlarla ilgili haberler çıkıyor' demesi üzerine Güler, bu tarz haberlerin sürekli çıktığını belirterek, 'Polisin bu konuda her zaman takibi var. Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin her yerinde takibi var. Elbette son gelinen olaylar özellikle Suriye'de yaşanan o gerilimli ortam, bu anlamdaki ihbarları arttırdı. Bu riskleri de arttırmış olabilir. Bu konuda polisimiz her yerde, jandarmamızla beraber, kara sınırlarımızda Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetlerinin unsurları tabi teyakkuz halinde, istihbarat birimleri de her türlü çalışmaları yapıyor' dedi.

Cumhuriyet Gazetesi

Vehaber Menu