Özçelik ailesi: Emrah Serbes'in itirafı senaryo gibi

Yazar Emrah Serbes’in suçlu olduğunu itiraf ettiği trafik kazasının mağduru Özçelik ailesinin avukatı Burcu Ece Güler, 'Senaryo gibi itirafname.' dedi.
Özçelik ailesi: Emrah Serbes'in itirafı senaryo gibi
2017-09-29 08:38:11   Güncelleme: 2020-08-22 22:58:46    

Fotoğraf: DHA

İzmir-Aydın otoyolunda, başka bir otomobilin çarpmasıyla kontrolden çıkıp takla atan otomobilin sürücüsü 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik yaşamını yitirmiş, kazada sürücünün eşi 51 yaşındaki Nilgün Özçelik ise ağır yaralanmıştı.

Serbes, itirafının ardından savcılığa giderek teslim olmuş, daha sonra da tutuklanarak Buca Cezaevi’ne gönderilmişti.
‘O yol dümdüz otoban, herkes bilir’
Hürriyet’ten Banu Şen’e konuşan avukat Güler, ailenin kaza olduktan sonra önce ‘kader’ diye düşündüğünü ancak  kaza tespit tutanaklarını inceledikten sonra olayın yavaş yavaş boyut değiştirdiğini söyledi.

Güler kazayı şöyle anlattı: 'İki araç da İstanbul’dan hareket etmiş, aynı yöne, yani Bodrum’a gidiyormuş. Torbalı’da maalesef bu kaza meydana geliyor. Aile Bodrum’a tek kızları Zeynep Özçelik’le otele tatile gidiyormuş. Anne Ege Üniversitesi’nde yoğun bakımda ve durumu kritik. İlk anda kader derken, kaza tespit tutanakları ve delillerin incelenmesiyle olay zaten Emrah’ın üzerine doğru gidiyordu. O yol dümdüz otoban, herkes bilir. Rampalar var ama anlattığı gibi kazaya neden olacak rampa yok. Ayrıca orta şeritte o hızla gidilmez.'
‘Yaptığı kahramanlık gibi algılansın istemiyoruz’

Serbes’in belki de kısa süre içinde yakalanacağını, ancak ‘senaryo gibi bir itirafname’ yaptığını savunan Güler, şöyle devam etti: 'Bugün olmasa belki de yarın gerçekler ortaya çıkacaktı. Yaptığı kahramanlık gibi algılansın istemiyoruz. Aile bugüne kadar bu nedenle taziyesini yaşayamamış. Emrah artık yakalandı, şimdi en çok ilgilenecekleri artık annenin sağlığı.'
Ne olmuştu?

Emrah Serbes ve arkadaşı Kenan Doğru’nun bulunduğu araç, İzmir-Aydın yolunda 22 Eylül’de bir kazaya karışmıştı.

Kazada diğer araçtaki 59 yaşındaki Baba Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik hayatını kaybetmişti. Torbalı Devlet Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırılan 51 yaşındaki anne Özçelik ise halen yoğun bakıma alınmıştı.

Kazanın ardından Serbes’in yanındaki Doğru, aracı kendisinin kullandığını söylemiş, daha sonra da tutuklanmıştı.

Serbes, bugün Twitter hesabından aslında aracı kendisinin kullandığını belirterek suçunu itiraf etmiş, savcılığa teslim olacağını yazmıştı.

Serbes’in itirafından sonra, savcılığın iki gün önce aracı kullanan kişinin suçu üstlenen Kenan Doğru olmadığı şüphesiyle soruşturma başlattığı ortaya çıkmıştı.