Beşiktaş Belediye Başkanı: LGBT’ye saygı duymamız destek verdiğimiz anlamına gelmez

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, Beltaş Vakfı bursiyer adayları buluşmasında konuştu.
Beşiktaş Belediye Başkanı: LGBT’ye saygı duymamız destek verdiğimiz anlamına gelmez
2017-10-28 18:51:17   Güncelleme: 2017-10-28 18:51:17    

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmada LGBT ile ilgili açıklama yaptı. Kaos GL'den Yıldız Tar'ın haberine göre, Hazinedar, 'LGBT’ye saygı göstermemiz destek verdiğimiz anlamına gelmiyor' dedi.

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, üyelerinin de katıldığı etkinlikte yaşananları ve Hazinedar’ın ifadelerini sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

'Bu açıklamalar korku siyasetinin ürünüdür'

'Sayın Murat Hazinedar, bugün, MKM'de BELTAŞ Vakfı konuşmanızda LGBTİ+lardan bahsederken ‘Saygı göstermemiz destek verdiğimiz anlamına gelmiyor.’ dediniz. Kendinizi LGBTİ+ siyaseti açısından kirlenmiş hissetmenizi üzülerek gözlemledik. Her alanda ‘saygı duymak destek vermek değil’ gibi açıklamalar korku siyasetinin ürünüdür. LGBTİ+'lara destek vermek kimseyi alçaltmaz. Aksine kişiye değer kazandırır, itibar sağlar. LGBTİ+'lara destek veren herkesin onur duymasını, kimsenin utanmadan, sürekli kendini aklamak zorunda kalmadan siyaset yapabileceği günler dileriz. Bizi üzdünüz.'

Onur Haftası döneminde ne olmuştu?

Hazinedar, LGBTİ+ Onur Haftası zamanında belediye binasından gökkuşağı bayrağı sarkıtılmasına ilişkin belediye hesabından yapılan 'Freddie Mercury’nin askerleriyiz' tweet’ini sildirmiş ve 'Bizim saygılı tutumumuz eşcinselliği teşvik etmemize neden olamaz. İnancımız ve toplumsal yaşama bakışımız buna engeldir. Saygılarımla' ifadelerini içeren bir tweet paylaşmıştı.

Hazinedar, eleştirilerin ardından belediye meclis toplantısında, söz konusu tweetin, 'belediye bünyesinde yapılan üç yıllık yapıcı çalışmalara zarar verdiğini, toplumun verilen mücadeleyi yanlış anlamasına neden olduğunu, LGBTİ’lere de bir faydası olmadığını' ileri sürdü. Belediye Başkanı Hazinedar konuyla ilgili kendi hesabından yaptığı açıklamanın da yanlış anlaşıldığını şu cümlelerle ifade etti: 'Böyle şeyleri abartılı bir biçimde öne çıkarmak onlara da hizmet etmez, onu ifade etmeye çalıştım.'

Hazinedar, 'LGBTİ’ler için yapmadım, özgürlüklere dair saygımdan yaptım. İnancımın gerektirdiği bir istikamet var, inancını yanlış ortaya koyanlarla beni karıştırmayın. Asker olacaksan inancınla asker olacaksın. Açıklamayı da belediye hesabından değil kendi hesabımdan yaptım' sözleri ile sona erdirdi.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü