İlk troll zaferi Aylin Aslım'ın!

Şarkıcı Aylin Aslım’ın Twitter üzerinden kendini tehdit ettiği için dava açtığı Cihat Akbel beş ay hapis cezasına çarptırıldı. “Troll” kelimesi, ilk kez bu davayla mahkeme salonlarına taşındı.
İlk troll zaferi Aylin Aslım'ın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Geçen yıl bir Twitter kullanıcısının Aslım’ın siyasi düşünceleriyle ilgili yazması üzerine bir tartışma başlamıştı. Ünlü rock’çının “Abazan trollerin en neşeli saatleri bu saatler. Adamsınız, adamın dibisiniz. Sizin de işiniz zor be” yazmasıyla tartışma büyüdü. “Abazan” lafına alınan C.A isimli genç ve arkadaşları, Twitter’da “Aylin Aslım abazanlardan özür dilesin” konu başlıklı mesajlar yazmaya başladı. Bu daha sonra Aslım’ı incitecek esprilerin de bulunduğu bir başlığa dönüştü ve olay mahkeme salonlarına taşındı. Mahkemede C.A, Aylin Aslım’ı tehdit etmek suçundan 5 ay hapse çarptırıldı. Ceza ertelendi. Söz konusu davayla birlikte sosyal ağlar üzerinden oluşturulan tartışma başlıkları gündeme geldi. Twitter ve Facebook başta olmak üzere yapılan trollemeler, bundan sonra mahkemelerde gündeme gelebilecek.

Troll nedir

Sosyal medyada kullanıcıları tartışmaya sevk edecek yorumlarda bulunup, onları kışkırtma ve muhabbete dâhil etme durumuna “troll” deniyor. Aylin Aslım’ın yaşadıkları, sanal ortamda sanal zorbalık olarak da ifade ediliyor.

Hürriyet Gazetesi
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü