Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Diyanet'e iftira atıyorlar

Bekir Bozdağ, 'Diyanet'i yıpratmak isteyen çok çevreler var' dedi.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Diyanet'e iftira atıyorlar
2017-11-03 15:24:45   Güncelleme: 2022-03-20 17:12:04    

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul Ali Emiri Kültür Merkezinde düzenlenen 'Uluslararası 2. Kıraat Sempozyumu'na katıldı. Bozdağ, şunları kaydetti:

'Diyaneti yıpratmak isteyen çok çevreler var. Herkes farklı gerekçeye sahip. 'Diyanet şunu yapıyor. Niye yapıyor? Şunu yapmıyor. Niye yapmıyor?' Bakın çok net bir şey söylüyorum. Eğer Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı olmasın, memleket cami cami bölünür. Emin olun. Ben böyle inanıyorum. Ama böyle diyorum diye bana çok kızacak olan da vardır biliyorum. Diyanet bir çatı kuruluştur esasında. Tüm farklılıkların üstünde, hiçbir grubun, ekibin, emrinde olmayan, sadece Kur'an ve sünnet eksenli İslam ve Müslümanlara hizmet eden bir teşkilattır. Hiç kimseye yakın değil, hiç kimseden uzak değil. Herkesin yanında, herkesle beraber. Diyanet İşleri Başkanlığımızın varlığı, milli birliğimizin, beraberliğimizin gerçekten en önemli çimentolarından biridir. Diyanet'i yıpratmak, Diyanet İşleri Başkanlığını buradan çekip almak emin olun Türkiye'ye çok büyük zarar verir.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hadis düşmanlığı yapanlara, veya hadis üzerinden farklı algılar oluşturmak isteyenlere, sünnete karşı olanlara destek veriyor gibi göstermek büyük bir iftiradır ve yalandır. İnsanlara da Allah'a da yalan söylemektir. Bunun da Allah indinde de insanlar indinde de elbette bir karşılığı vardır. Diyanet'i ehli sünnetin veya hadisin karşısında göstermek isteyenlerin farklı bir ajandaları olduğuna tereddütsüz inanıyorum.''