Başbakan Yıldırım'dan Paradise Papers açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan Paradise Papers açıklaması
2017-11-07 17:31:46   Güncelleme: 2017-11-07 17:31:46    

Başbakan Binali Yıldırım, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Bugün heyetle beraber ABD'ye bir ziyarete çıkıyoruz. Amerika Başkan Yardımcısı Pence ile bir görüşme yapacağız. Birçok farklı görüşmelerimiz var. Gerek kongre, gerek yerli yabancı STK'lar ile Türkiye-Amerika ilişkileri konusunda kapsamlı, hem Washington'dan hem de New York'ta görüşmeler gerçekleştireceğiz.

Özellikle ABD Başkanı uzakdoğu ziyaretinde olduğu için sayın Pence ile, başkanvekili olarak, Türkiye-Amerika arasındaki bütün konuları ele alacağız. İkili ilişkiler başta olmak üzere bölgesel konularda yaşanan gelişmeleri de değerlendirme fırsatı bulacağız.

Türkiye-ABD arasındaki Suriye, Irak meseleleri, FETÖ konusundaki Amerika ile ilgili taleplerimiz ve bu konuda bundan sonraki aşama kapsamlı bir şekilde dile getirilecek. PYD-YPG ve DEAŞ'la mücadele konusunda da aramızda mevcut olan bazı sorunların açıklıkla ele almayı hedefliyoruz.

'VİZE İŞLEMLERİNİN SINIRLI DA OLSA BAŞLAMASI OLUMLU'

Ziyaretimiz öncesi ABD ile Türkiye arasında askıya alınan vize işlemlerinin sınırlı da olsa başlamış olması olumlu bir adım olarak mütalaa edilebilir. Bizim vazgeçemeyeceğimiz şey ülkemizin, milletimizin hassasiyetleridir. Bu hassasiyetlere karşı tarafın da gereken hassasiyeti gösteceğini ümit ediyoruz.

ABD elçiliğinin açıklaması üzerine Türk büyükelçiliği de karşı açıklamayı yapmıştır. Orada her şey açık seçik, herhangi bir yoruma ihtiyaç göstermeyecek şekilde izah edilmiştir. İki ülke arasında bazı yargılamalar var, tutuklama işlemleri var. Bu ABD'de de var, Türkiye'de de var. Her iki ülke de hukuk devleti. Hukuk devleti kurallarına göre işlem ifa edilmektedir. Bu bakımdan güvence vermek, güvence istemek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz.

RIZA SARRAF MESAJI

Bizim 15 Temmuz darbesi ile ilgili, darbenin arkasında Fetullah Gülen'in olduğu yönünde çok kuvvetli delillerimiz var. Bunun iade edilmesini istiyoruz. Bazı nedenlerle tutuklanmış olan vatandaşlarımızın davalarının görülmesinde de varolan endişelerimizin giderilmesini istiyoruz.

PARADİSE PAPERS AÇIKLAMASI!

Dün bir gazete şahsım ve ailem hakkında 'Off-Shore şirketleri var. Yerli, milli değil' diye haber yapıyor. Vatandaşlarımızın gerçeği öğrenmesinde fayda var. Ben gemi inşa ve makine mühendisiyim, hayatım boyunca bu işi yaptım. Siyasete başlayınca da evlatlarıma bıraktım. Onlar kendi işini ben kendi işimizi yapıyorum. Siyasete başlarken çocuklarıma tavsiyem oldu; devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız. Devletin bankalarından hiçbir kaynak kullanmayacaksınız. Denizcilik küresel bir iştir, dünyanın her yerinde iş yapıyorlar. Bunun gizli saklı bir tarafı yok, burada iş çeviriyorlarmış gibi benim fotoğrafımı da basarak bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Türkiye veya başka ülkede bir kişi hakkında ticari faaliyetleri hakkında bilgi almak isterseniz Türkiye'de ticaret sicilinin sitesine girerseniz her türlü bilgiyi alabilirsiniz. Olmadı Malta'da, Panama'da, Liberya'da gitmenize de gerek yok. İnternet üzerinden 2 dolar ödeyerek herkes hakkında bilgi alabilirsiniz, bunların sır özelliği yok. Bunlar açık seçik faaliyet gösteren şirketlerdir.

Bu iddia yeni de değil, bu gazete ilk defa 2008'de bunları gündeme getirdi. Şimdi de aynı haberi büyük bir usulsüzlük olarak yapıyorlar. Benim siyasetçi olmam nedeniyle çocuklarımın faaliyetleri üzerinden haber yapmaları egzotik bir iş. Bununla akılları sıra beni yıpratmaya çalışıyorlar. Milletim beni bilir. Benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın yok. Buradan davet ediyorum, her türlü mali, hukuki yönden soruşturma yapılabilir. Bunu özellikle de istiyorum. Haksız itham kabul edilemez. Biz onurumuzla varız, ülkemiz ve milletimiz için bütün ömrümüzü verdik, en büyük servet itibarımızdır. Gerisi el kiridir gelip geçicidir. Para bugün vardır yarın yoktur. Ama itibar insanı öbür dünyaya kadar taşıyacak elde edilmesi zor kaybedilmesi çok kolay bir meziyettir. 'vergi verilmiyor' diye itham ediyorlar, bu haberi yaptıklarında çocuklarımın şirketi İstanbul'da en fazla vergi veren şirketler arasında yer alıyor. İnsanların kafasını karıştırmaya lüzum yok. Bana 'yerli, milli değil' diyenlerin apar topar memleketten kaçıp gidenler olduğunu da vatandaşımızın bilmesi lazım. Eğer yerli, milli iseniz gazetenizin başını bırakıp bu memleketten kaçıp gitmezsiniz

Vehaber Menu