Şeyma Subaşı operasyonu: 5 gözaltı

Şeyma Subaşı’yı sosyal medya hesabından taciz eden 5 kişi gözaltına alındı.
Şeyma Subaşı operasyonu: 5 gözaltı
2017-11-13 15:08:51   Güncelleme: 2023-05-05 01:48:38    

Şeyma Subaşı videoları için tıklayınŞeyma Subaşı foto galerileri için tıklayın

Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Bilişim Suçlar Bürosu, Şeyma Subaşı’nın Instagram hesabına devamlı rahatsız edici mesajlar atan 30 kişiyi tespit etti. 5 kişi gözaltına alındı, geri kalan 25 isim aranıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre İstanbul Emniyeti, Asayiş Şube Bilişim Suçları bölümü geçen hafta ünlüleri hack’leyenleri yakaladıktan sonra şimdi de ilginç bir 'çete' operasyonuna imza attı. Şeyma Subaşı’nı karalamak hatta Şeyma’nın yer aldığı 'videolarda ses montajı yapıp iftira kampanyaları planlamak' suçuyla 'suçüstü' yakalananlar gözaltına alınırken, çetenin yurt dışındaki kadrosu için de interpolle işbirliği yapıldığı açıklandı.

 

Arge Bilgi İşlem Büro Amirliği Bilişim Suçları Bürosu'nca yapılan operasyonda Yeşim N.(38) İstanbul'da, İlknur R.(37) ise Mersin'de gözaltına alındı. Şüphelilerin gözaltı işlemleri sırasında Yeşim N.'nin suç delillerini yok etmek için kullandığı tablet bilgisayarı kırmaya çalıştığı ancak başarılı olamadan yakalandığı belirtildi. Bu operasyonun şüphelilerinden Canan K.'nın ise bir süre önce yurt dışına çıktığı ve yakalanması için interpol aracılığı ile işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

Vehaber Menu