Memura fazla mesai müjdesi!

Günlük mesai saatinden fazla çalışan memurlara fazladan izin verilmesi yönünde genelge hazırlandı.
Memura fazla mesai müjdesi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Devlet Personel Başkanlığı (DPB), toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde bakanlıklara “fazla mesai ve servis” yazısı gönderdi.

Söz konusu yazıda memurların işe gidişlerinde servis hizmetinin sağlanması, memurlara zorunlu olmadıkça fazla mesai yaptırılmaması gibi konuların bir an önce hayata geçirilmesi istendi.

Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan’ın haberine göre günlük çalışma saatlerinden fazla çalışan memura izin verilmesi için Başbakanlık genelgesi de hazırlanıyor. Ayrıca Sümer Holding personelinin işsizlik sigortası kesintisinin kaldırılması da talep edildi.

BİRAN ÖNCE BAŞLATILMALI
Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 2014-2015 dönemini kapsayan İkinci Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sonucu üzerinde çalışılması gereken mali ve sosyal hakların uygulanması için hizmet kollarıyla ilgili bakanlıklara yazı gönderdi. Yazıda uzlaşmaya varılan mali ve sosyal hakları içeren hükümlerle ilgili çalışmaların kurumlar tarafından bir an önce başlatılması ve takip edilmesi istendi.

Yerel yönetim, bayındırlık, enerji ve ulaştırma gibi altı hizmet koluyla ilgili hükümlerin bulunduğu yazıda, toplu sözleşmede yer alan merkezde görev yapan memurların işe gidiş-gelişlerinde servis hizmeti sağlanması için çalışmanın başlatılması istendi. Yazıda, büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşların kadrolarında çalışan daire başkanlarının ek göstergelerinin 3600 olarak düzenlenmesi için yasal çalışma yapılması da talep edildi.

Kamu görevlilerinin zorunlu olmadığı sürece günlük çalışma saatleri dışında çalıştırılmaması ve fazla mesai yaptırılan kamu görevlilerine izin verilmesi için Başbakanlık genelgesi çıkarılacağı hatırlatıldı. Yazıya göre iş yoğunluğu fazla olan mahkemelerde görevli memurlarla sözleşmeli personele de fazla çalışma ücreti ödenmesi için çalışma yapılması istendi.

Radikal
Vehaber Menu