Kedi evi projesi adı altında hayvanlar hapsedildi

Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi’nin anaokullarına yaptığı kedi evi projesinde kedilerin etrafı kafeslerle çevirilerek çocuklara hayvan sevgisi öğretilmeye çalışıldı.
Kedi evi projesi adı altında hayvanlar hapsedildi
2018-03-20 08:37:48   Güncelleme: 2018-03-20 08:37:48    

Ağrı’nın Doğubayazıt Belediyesi, sokak kedilerinin yuvaya kavuşabilmesi ve çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla 'kedi evleri' adı altında hayata hayat geçirdiği proje tepki çekti. Kedi evleri adlı projede tel kafeslere kapatılan kediler ile çocuklara hayvan sevgisi aşılanmaya çalışıldı! Sözde sokak kedilerinin barınma ve beslenme sorunlarını ortadan kaldırmayı amaçlayan proje kapsamında tel kafeslere kapatılan kediler önce pilot okul olarak seçilen Nuh’un Gemisi ve Zirve anaokulları bahçelerine kuruldu.

Proje kapsamında ilçedeki anaokullarını dolaşan Doğubayazıt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de öğrencilere hayvan hakları ve sevgisiyle ilgili eğitici ve eğlenceli seminerler vermeye başladı. Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ulaş Akhan, bu projeyle sevgiyle büyüyen bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını anlattı. Ancak evlerin etrafına konulan tel kafesler nedeniyle kedilerin kafesler içine tıkılması ve çocuklar ile arasında tel örgüler olması  tepki çekti.

Vehaber Menu