HAVA-SEN: TV'de pilotların yorgunluğuna dikkat çekince ofisimiz kanunsuzca kapatıldı

HAVA-SEN, TAV yönetimince Atatürk Havalimanı'ndaki sendika ofisinin kapatıldığını açıkladı.
HAVA-SEN: TV'de pilotların yorgunluğuna dikkat çekince ofisimiz kanunsuzca kapatıldı
2018-03-22 10:49:37   Güncelleme: 2018-03-22 10:49:37    

HAVA-SEN, şu açıklamayı yaptı:

'16.03.2018 itibarıyla TAV yetkilileri ile konuşup evrakları ve teminat mektubunu bir dosya içinde teslim ederek Sendikamızın AHL irtibat ofisininin teslim belgesini ve anahtarlarını aldık. İçinin tefriş edilmesine yönelik faaliyetlerimiz son hızla devam ederken 20.03.2018 tarihinde TAV AHL Genel Müdürü Kemal Ünlü’ nün emriyle güvenlikçiler odaya girerek arkadaşlarımızı zorla çıkardılar anahtarları aldılar ve kilidi değiştirdiler.21.03. 2018 tarihinde Kemal Ünlü beyle görüştük. Onun ifadesine göre kendisine baskı yaparak ofisi geri alması istenmiş. İsteyenler belli. Sendikal faaliyetlerimizden kim rahatsız oluyorsa onlar. Saadet zincirlerine taş koyduklarımız. Kemal Bey hukuksal cezaya razı olduğunu kendisinin de kurban edildiğini ama başka çaresi olmadığını belirtti. Biz de bu konuda ceza ve tazminat davası dahil hukuksal süreci başlattık. Aklın ve hukuk’un galip geleceğine inanıyoruz.

KRT televizyonunda yapılan söyleşiden bazı kısımları basının diğer kanallarında parçalar halinde verildi önemli kısımları öne çıkarıldı. Bunlardan en çok ilgi çeken pilotların yorgunluğu ile ilgili kısımlardı. Ancak kümülatif yorgunluğu yaşayan özellikle uçucuların tamamıdır. Aslında Türk pilotları eğitim bilgi beceri ve uygulama olarak dünya standardının üzerinde olmakla birlikte haberde yeterince dinlenemediği vurgulanmaktadır. Konunun yanlışlıkla veya kötü amaçlı kişiler tarafından başka mecralara çekilmemesini bekliyoruz. Bunun dışındaki yorumların Sivil Havacılığımıza zarar vereceğini düşünmekteyiz.

HAVA-SEN Sendikası olarak yola çıktığımız andan itibaren gördük ki kurulan saadet zincirinden nemalananlar büyük panik yaşamaktalar ve bizi engellemek adına ellerinden gelen her kötülüğü yapmaktalar. Bize inanan değerli üyelerimizin olağanüstü enerjisiyle tüm bu kötülükleri aşabilecek güçteyiz. Biz bölücü hain fetöcü dinsiz komünist veya ajan değiliz. Vatanını milletini şirketini seven, namus şeref ve haysiyeti ile çalışan insanlarız. Kapalı kapılar ardında bize bu sıfatları yakıştıranlar bilinsin ki kendilerini ifade etmişlerdir.

Çok yakında daha güzel, müjdeli haberlerle tekrar karşınızda olacağız.

Kaptan İskender Çarkcı

HAVA-SEN Genel Başkanı'