Günter Verheugen: Türkiye'nin bir gün AB'ye üye olacağına eminim

Eski Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, 'Türkiye'nin bir gün AB'ye üye olacağına eminim. Çünkü hem AB'nin hem de Türkiye'nin uzun vadeli hedefleri bu yönde. Birbirlerine ihtiyaçları olduğundan bunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.' dedi.
Günter Verheugen: Türkiye'nin bir gün AB'ye üye olacağına eminim
2018-03-24 09:10:09   Güncelleme: 2018-03-24 09:10:09    

Antalya'nın Serik ilçesindeki Belek Turizm Merkezi'nde bir otelde düzenlenen 'Avrupa Birliği Bağlamında Türk Alman İlişkileri Konferansı'na katılan Verheugen, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği adaylığı konusuna da değinen Günter Verheugen, şunları kaydetti:

'AB üyelerinin çoğunluğu Türkiye'yi AB de istemiyor. Türkler de artık bu türlü perspektifin olduğuna inanıyor. Ancak bu durumun zamanla değişebileceğini düşünüyorum. Esasında bu durum çok çabuk ve hızlı şekilde de değişebilir. Malumunuz dünyadaki siyasi gelişmeler, AB güçlü olmak istiyorsa Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Türkiye konusunun hızlı ve değişik bir şekilde değerlendirebileceğini düşünüyorum. Aslında buna sadece inandığımı ifade etmekle kalmıyorum. Türkiye'nin bir gün AB'ye üye olacağına eminim. Çünkü hem AB'nin hem de Türkiye'nin uzun vadeli hedefleri bu yönde. Birbirlerine ihtiyaçları olduğundan dolayı bunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.'