Çiftlik Bank araştırılsın önerisi, AKP oylarıyla reddedildi

TBMM Genel Kurulunda, CHP ve HDP'nin Çiftlik Bank ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önerisi, AKP oylarıyla reddedildi.
Çiftlik Bank araştırılsın önerisi, AKP oylarıyla reddedildi
2018-03-30 11:33:38   Güncelleme: 2018-03-30 11:33:38    

HDP, Danışma Kurulu toplanamadığından, Çiftlik Bank ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisini Genel Kurula getirdi. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Çiftlik Bank olayında, milletin dini duyguları kullanılarak kandırıldığını söyledi.

Hükümetin bu konuda duyarsız kaldığını vurgulayan Doğan, 'Bu konuda hükümet, müteselsilen bu suçun ortağıdır, eğer değilse bunu ortaya çıkarır. Bu iş 27 yaşındaki bir kişinin tek başına yapacağı bir iş midir? Bu işe ortak değilseniz gelin araştıralım, eğer araştırmazsanız aksi takdirde bu suça ortak olmuş olacaksınız.' diye konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da insanları yüksek kar vaadi ile dolandıran Çiftlik Bank'ın devlet tarafından denetlenmediğinin altını çizdi. 27 yaşındaki birinin, milletten topladığı parayı hesabına aktararak kaçtığını söyleyen Tarhan, 'Bir genç hayal satarak milleti dolandırıyor. Gelin, bu son olsun, bu dolandırıcılığın üzerine gidelim ve bu olayı araştıralım.' dedi.

AKP Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan da son yıllarda sanal alemin ve internetin kullanılmasıyla kısa vadede kolay para kazanma vaadiyle birçok vatandaşın dolandırıldığına dikkati çekti.

ARAŞTIRILMASINA GEREK YOK

Bu konularda gerekli önlemler alınmasına rağmen vatandaşların dolandırılmaya devam ettiğini belirten Birkan, şöyle konuştu:

'Devletimiz olayı haber alır almaz hemen üzerine gitmiştir. Bu tür oyunlardan uzak durulması konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır. Çiftlik Bank olayında maalesef siyasiler açılışta vardır. Konu bakanlık incelemesindedir, hem idari hem de cezai soruşturma devam etmektedir, tutuklamalar yapılmıştır. Çiftlik Bank ile ilgili şirketlerin mallarına el konulmuştur. Konu yargıdadır, bu nedenle burada araştırılmasına gerek yoktur.'

Vehaber Menu