Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim'de

Didim, bu kez vegan festivale evsahipliği yapıyor.
Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim'de
2018-04-02 11:34:07   Güncelleme: 2018-04-02 11:34:07    

Geçen yıl ilki düzenlenen Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim VegFest’in ikincisi bu yıl 20-23 Nisan tarihlerinde Didim Belediyesi, DİTAB (Didim Turizm Altyapı Birliği), Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Didim ve Kuşadası Meslek Yüksek Okulları, vegandiyetisyen.com işbirliğinde Tarihi Apollon Tapınağı’nda gerçekleştirilecek.

Hayvanların gıda, eşya, giyecek olarak insan yaşamının herhangi bir alanında kullanımını reddeden bir düşünce ve yaşayış biçimi olan veganlık, dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye’de de geçmiş yıllara göre daha bilinir bir hale gelmeye başladı. Örneğin, Amerika’da veganların sayısı üç ay içinde %600 arttı. Öyle ki artık, Türkiye’de %100 vegan bir festival düzenleniyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek festivalde veganlık, hayvan hakları, sağlık-beslenme, çevre-iklim başlıklarıyla ele alınacak. Sağlık uzmanları, yazarlar, sanatçılar, gazeteciler, eğitimcilerin katılımıyla gerçekleşecek söyleşi ve sunumlar, mutfak atölyeleri, sergiler, konserler, imza günleri, söyleşiler, rekor denemelerinin yanısıra spor ve nefes aktiviteleri de festival programında yer alıyor. Bunların yanısıra, festival alanındaki standlarda vegan ürün, kozmetik firmaları, yerel üreticiler %100 vegan ürünlerini sergileme imkanı bulacaklar. Veganlıkla ilgili Sivil Toplum Örgütleri, dernekler, kolektifler, bireysel çalışma yapan kişiler, çalışmalarını sunacaklar.

 

200 bin civarında katılımcının beklendiği festivalin hedefi, veganlığı insan yaşamının her alanına uyarlamaya yönelik çalışmalarla anlatmak ve herkesi veganlık ortak paydasında birleştirmeye dayanıyor.

Gelenekselleşmeye yönelik ilk adımını atan organizasyon için sponsorluk, gönüllülük, standlar için başvurular devam ediyor.

Festivale vegan olan olmayan herkes davetlidir. Festivale girişler ücretsizdir.

İletişim adresi: info@didimvegfest.com

Telefon numarası: 0 256 811 62 54

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü